Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Forbes: Οι αλλαγές του Μπάιντεν στο Οβάλ Γραφείο

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σπατάλησε λίγο χρόνο για να κάνει το Λευκό Οίκο δικό του, φέρνοντας μαζί του νέο προσωπικό, μια νέα πολιτική και μια νέα αίσθηση εσωτερικής διακόσμησης – κάτι που έχει ήδη παρατηρηθεί από τα κοινωνικά μέσα.

Ακολουθούν μερικές από τις αξιοσημείωτες αισθητικές αλλαγές που επέφερε ο Μπάιντεν στο Oval Office:

Το twitter πήρε φωτιά το πρωί όταν ήρθαν στο φως φωτογραφίες από το γραφείο του Μπάιντεν, το οποίο δε διέθετε πλέον το κουτί με το κουμπί που καλούσε ο Τραμπ τον μπάτλερ προκειμένου να του φέρει diet coca cola.

Ένα μεγάλο πορτρέτο του Andrew Jackson που κοίταζε τον Trump στο γραφείο του έχει αντικατασταθεί από το πορτρέτο του Benjamin Franklin.

Πίσω από το γραφείο του προέδρου, μια προτομή του Cesar Chavez έχει αντικαταστήσει την προτομή του πατέρα του Trump, του αείμνηστου κτηματομεσίτη Fred Trump.

Το μεγάλο μπεζ χαλί που κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος του δωματίου τα τελευταία τέσσερα χρόνια αντικαταστάθηκε από ένα σκούρο μπλε χαλί.

Μια προτομή του Γουίνστον Τσόρτσιλ έφυγε επίσης, περισσότερο για να κατευνάσει για την οργή των βρετανικών ταμπλόιντ, ενώ πίνακες προς τιμήν του Φράνκλιν Ν. Ρούσβελτ και της Ρόζα Παρκς είναι τώρα σε κοινή θέα.

Όμως η μεγαλύτερη αλλαγή έρχεται με την τοποθέτηση ενός βράχου από το φεγγάρι το οποίο ο νέος πρόεδρος δανείστηκε από τη NASA η οποία τον είχε συλλέξει σε αποστολή του Apollo 17 τo 1972. Ο συμβολισμός είναι να τιμηθούν οι προσπάθειες των προηγούμενων γενεών.

Ο Μπάιντεν κράτησε τις κουρτίνες που πλέον αποτελούν μια από τις ελάχιστες «πινελιές» του Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Το Οβάλ Γραφείο είναι ο χώρος που περνά τις περισσότερες ώρες στη δουλειά ο πρόεδρος των ΗΠΑ και θα ανοίξει τις πύλες του για πολλούς ισχυρούς ηγέτες. Κάθε νέος πρόεδρος δίνει τη δική του πινελιά, διατηρώντας στοιχεία των προηγούμενων προέδρων.

Ο τραμπ είχε ζητήσει πολλές αλλαγές στον Λευκό Οίκο και το Οβάλ γραφείο οι οποίες είχαν στοιχίσει 3.4 εκατ. δολάρια. Η διοίκηση του Τραμπ είχε κατηγορήσει το επιτελείο του Ομπάμα ότι είχε αφήσει μέχρι και λεκέδες στην ταπετσαρία.

Ο Μπάιντεν δεν έχει κατηγορήσει για κάτι το επιτελείο του Τραμπ, όμως ζήτησε τον καθαρισμό του χώρου πριν εγκατασταθεί το δικό του επιτελείο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων