Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Forbes: Ομπάμα, Μπους και Κλίντον εύχονται στον Μπάιντεν και καλούν τους Αμερικάνους σε ενότητα (vid)

Οι τρεις πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ σε ένα βίντεο συναισθηματικής φόρτισης και αξίας, επιχειρούν να φέρουν στη χώρα τους κλίμα ενότητας μετά τα όσα ακολούθησαν τη νίκη του Μπάιντεν στις εκλογές.

Άπαντες κάνουν λόγο για ενότητα καλώντας και τους πολίτες να σταματήσουν τις αντιπαλότητες που έχουν δημιουργηθεί από την τακτική του πρώην προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν παραδέχθηκε ποτέ την ήττα του.

Τα κλειδιά

Το βίντεο ξεκινάει με ομιλία του Ομπάμα ο οποίος περιγράφει το πως όταν πήρε την εξουσία τον υποδέχτηκε ο τζορτζ Μπους και η οικογένειά του, προκειμένου να αναδείξει τον συμβολισμό της τελετής παράδοσης που είναι η ομαλή μετάβαση στην εξουσία.

Ο Μπους από την πλευρά του μίλησε για την ακεραιότητα του Συντάγματος που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τρεις πρώην πρόεδροι στέλνουν μαζί μήνυμα ενότητας, ενώ κάλεσε τους πολίτες να σταματήσουν τη διχόνοια.

Ο Κλίντον έκανε λόγο για νέα αρχή, τονίζοντας ότι άπαντες «πρέπει να κατέβουμε από το άλογο και να αγκαλιάσουμε τον γείτονά μας. Χαίρομαι που είσαι σε αυτή τη θέση». Καλωσόρισε το νέο πρόεδρο επισημαίνοντας ότι όλοι οι πολίτες θα τον ακολουθήσουν.

Η σημαντική ατάκα

Απευθυνόμενος κατευθείαν προς τον Μπάιντεν, ο Ομπάμα τόνισε ότι «Είμαι περήφανος για σένα και όλοι μας εδώ θα σας υποστηρίζουμε με την Καμάλα. Ως πολίτες θα είμαστε διαθέσιμοι για ότι χρειάζεστε ώστε να σας βοηθήσουμε να προχωρήσετε την χώρα μπροστά».

Πίσω από τις λέξεις

Ο πρώην πρόεδρος, Ντόναλντ τραμπ ακόμα και στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του παρέλειψε σκοπίμως να αναφέρει το όνομα του Μπάιντεν, αρνούμενος να παραδεχτεί την ήττα του. Στην ομιλία του είπε ότι παραδίδουμε τη σκυτάλη στη νέα διεύθυνση, υποστηρίζοντας με πράξεις αυτό που είχε τονίσει μετά την επικύρωση του αποτελέσματος των εκλογών, ότι δεν θα παρευρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου. Την Τετάρτη ο Μπάιντεν επιβεβαίωσε ότι δεν έχει μιλήσει μαζί του από το τελευταίο debate κι έπειτα, όμως ο Τραμπ του άφησε μια επιστολή, στο μοναδικό έθιμο που κατάφερε να τηρήσει…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων