Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Forbes: Σε κάποιες πολιτείες οι αστυνομικοί διαδηλώνουν με τους πολίτες κατά της βίας

Καθώς οι διαμαρτυρίες που προκλήθηκαν από τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ μπήκαν στην χαοτική πέμπτη ημέρα τους, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι γεμάτα με εικόνες και βίντεο αστυνομικών που χρησιμοποιούν μπαστούνια, δακρυγόνα και λαστιχένιες σφαίρες για να καταλαγιασουν τα πλήθη ⁠ αλλά μερικές ομάδες συμμετείχαν με διαδηλωτές το Σάββατο για να εκφράσουν τη στάση τους εναντίον στην βαρβαρότητα της αστυνομίας και να δείξουν αλληλεγγύη με το αντιρατσιστικό κίνημα.

Οι αξιωματικοί στο Κάμντεν, στο Νιου Τζέρσεϋ, βοήθησαν να μεταφέρουν ένα πανό με την ένδειξη «Για την Αλληλεγγύη» και φάνηκε να ενώνονται με το πλήθος φωνάζοντας «χωρίς δικαιοσύνη, χωρίς ειρήνη».

Στη Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνιας, ο αρχηγός της αστυνομίας Άντι Μιλς γονάτισε με διαδηλωτές στη στάση που έγινε διάσημος από τον Κόλιν Καέπνιρντ, με το τμήμα να γράφει ότι «ήταν στη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ και επέστησε την προσοχή στην αστυνομική βία εναντίον των μαύρων».

Στο Κάνσας, και το Μιζούρι, δυο αστυνομικοί – ένας λευκός, ένας μαύρος – φωτογραφήθηκαν κρατώντας ψηλά μια πινακίδα με την ένδειξη “τέλος στην αστυνομική βία.»

Στο Φάργκο, Βόρεια Ντακότα, ένας αξιωματικός φάνηκε να κρατάει χέρια με διοργανωτές διαμαρτυρίας κρατώντας μια πινακίδα με την ένδειξη «Είμαστε ένας αγώνας … Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ αγώνας».

Οι αξιωματικοί στο Φέργκιουσον του Μισσούρι, συμμετείχαν στην διαδήλωση στη μνήμη του Φλόιντ.

Παρά τις στιγμές αλληλεγγύης, ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στο Κάνσας Σίτι, το Φάργκο και το Φέργκιουσον.

https://twitter.com/JoshuaPotash/status/1266926177878519809

Forbes: In Some Cities, Police Officers Joined Protesters Marching Against Brutality

Απόδοση: Γιάννης Κουτρουμπής

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων