Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Forthnet: Οι ομολογιούχοι εγκρίνουν την πώληση στην ΒC Partners

Τo πρώτο βήμα για να ολοκληρωθεί η εξαγορά της Forthnet από την United Group (BC Partners) θεωρείται η αναγγελία σύγκλησης συνέλευσης των Ομολογιούχων της εισηγμένης (27 Μαΐου), με θέμα τη σύντμηση της περιόδου μετατροπής του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου (ΜΟΔ) που έχει εκδώσει η Forthnet από τριμηνιαία, σε μηνιαία.

Ο νέος ιδιοκτήτης θα αποκτήσει το σύνολο της έκθεσης (μετοχές, δάνεια και μετατρέψιμες ομολογίες) που κατέχουν οι Πειραιώς, Εθνική και Alpha στη Forthnet και τις θυγατρικές της, η κίνηση αυτή διευκολύνει τον επενδυτή να προχωρήσει στην μετατροπή του ΜΟΔ χωρίς σημαντική χρονική καθυστέρηση. Η United Group που ελέγχεται από τη βρετανική επενδυτική εταιρεία BC Partners έχει καταθέσει σύμφωνα με πληροφορίες πρόταση ύψους στα 42 εκατ. ευρώ που κρίθηκε συμφέρουσα σε επίπεδο «κουρέματος» των δανείων της εταιρείας και η οποία περιλαμβάνει απόκτηση του equity και των ομολογιών και αποπληρωμή των δανείων που απομένουν, καθώς και ενδιάμεση χρηματοδότηση για την περίοδο που θα απαιτηθεί μέχρι τη λήψη των απαιτούμενων ρυθμιστικών εγκρίσεων και το οικονομικό «κλείσιμο» της συναλλαγής.

Ο κ. Νίκος Σταθόπουλος της BC Partners είχε μιλήσει πρόσφατα και στο Bloomberg τονίζοντας ότι τα Private Equities funds – όπως το ΒC Partners – εξασφαλίζουν χρηματοδότηση σε εταιρείες και μέσω της αναδιάρθρωσης που ακολουθεί οι επιχειρήσεις επιστρέφουν δυναμικά στην οικονομία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων