Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Φωτιές σε Εύβοια, Αττική και Ηλεία: Πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης από τους Έλληνες πολίτες

Η Ελλάδα βιώνει την κόλαση των πυρκαγιών αφού επί μια εβδομάδα καίγεται η Εύβοια, ενώ μεγάλα στρέμματα δάσους και βλάστησης εξαφανίστηκαν από τον χάρτη.

Άνθρωποι έχασαν τις περιουσίες τους, ενώ οι ανάγκες των πυρόπληκτων είναι το επόμενο στάδιο της κόλασης που κατέστρεψε περισσότερα από 650.000 στρέμματα στη χώρα.

Οι εθελοντές που πήγαν στις φωτιές είναι αμέτρητοι, ενώ τις τελευταίες ώρες το κύμα υποστήριξης γιγαντώνεται, με τους πολίτες να δημιουργούν ομάδες βοήθειας στα social media.

Μια τέτοια είναι και η ομάδα «ΒΟΗΘΑΩ» στο Facebook. Οι χρήστες του κοινωνικού Μέσου συγκεντρώνουν εκεί πληροφορίες για το που χρειάζεται άμεση βοήθεια είτε σε πρώτες ύλες, είτε σε τρόφιμα, είτε ανάγκη για τα πυρόπληκτα ζωάκια που έχουν μεταφερθεί κυρίως από την Αττική και την Εύβοια σε δήμους που μπορούν να τα φιλοξενήσουν.

HTML tutorial

Στις δύσκολες αυτές μέρες και καταστάσεις που βιώνει η χώρα μας, οι άνθρωποι δημιουργούν μια αλυσίδα προσπαθώντας με όποιο μέσο μπορούν να βοηθήσουν και να απαλύνουν τον πόνο των πυρόπληκτων.

Όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει με τον τρόπο του, μπορεί να επισκεφθεί το γκρουπ ΒΟΗΘΑΩ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων