Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Freedom Ship: Μια πλωτή πόλη

Μια πόλη-πλοίο που θα έχει μήκος 1,4 χιλιομέτρων και θα εκτείνεται σε 25 ορόφους, οραματίστηκε μια εταιρία με έδρα τη Φλόριντα.

Σύμφωνα με τους εμπνευστές της πόλης των 50.000 κατοίκων, οι ενεργειακές ανάγκες θα καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό από ηλιακά πάνελ και κυματική ενέργεια. Η πόλη θα έχει όλες τις βασικές υποδομές, όπως σχολεία, νοσοκομείο, χώρους πρασίνου, καταστήματα, καζίνο, γκαλερί, ακόμη και έναν αεροδιάδρομο για μικρά εμπορικά και ιδιωτικά αεροσκάφη. Η πόλη θα μπορεί ακόμη να φιλοξενήσει 30.000 επισκέπτες.

Οι τιμές θα κυμαίνονται από 112.000 ευρώ – για ένα υποτυπώδες διαμέρισμα χωρίς κουζίνα – μέχρι περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Επειδή το πλοίο θα είναι πολύ μεγάλο για να εισέρχεται σε λιμάνια, θα περνάει το 70% του χρόνου αγκυροβολημένο ανοιχτά μεγαλουπόλεων και το υπόλοιπο 30% ταξιδεύοντας.

«Φανταστείτε ένα ιδανικό περιβάλλον για να ζείτε ή να διευθύνετε μια επιχείρηση, μια φιλική και ασφαλή κοινότητα με μεγάλους ανοιχτούς χώρους και πολλές εγκαταστάσεις διασκέδασης και ψυχαγωγίας», αναφέρει η Freedom Ship International στην ιστοσελίδα της. «Φανταστείτε αυτήν την κοινότητα να κινείται διαρκώς ανά τον κόσμο.»

Το κόστος του έργου αναμένεται στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο διευθυντής και αντιπρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας δήλωσε ότι χρειάζονται ένα δισεκατομμύριο για να αρχίσουν οι εργασίες, αλλά είναι αισιόδοξος ότι τα χρήματα θα βρεθούν, καθώς το ενδιαφέρον κλιμακώνεται τους τελευταίους μήνες.

Οι εθελοντικές δράσεις “από καρδιάς” της Mondelez υποστηρίζουν την ΜΚΟ PRAKSIS

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων