Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Φρένο στα ταξίδια Τσίπρα

Στα σκαριά βρίσκεται το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Μόσχα. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να προλάβει το αντίστοιχο ταξίδι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Ρωσία. Συνεργάτες του όμως του εισηγούνται να μην κάνει βεβιασμένες κινήσεις διότι ένα ταξίδι στην Μόσχα για να σχεδιασθεί καλά και να θεωρηθεί επιτυχές χρειάζεται χρόνο. Του θυμίζουν ότι εξαιτίας της σπουδής του να επισκεφθεί την Λατινική Αμερική, την ώρα που εκείνος αντήλλασσε χειραψίες με συνδικαλιστικά στελέχη της Αργεντινής αγανακτισμένοι πολίτες εισέβαλαν σε super markets, ενώ αμέσως μετά τις επαφές του στην Βραζιλία, η ίδια χώρα ήταν το μόνο μέλος του ΔΝΤ που δεν άναψε πράσινο φως για την χορήγηση της δόσης στην Ελλάδα!

Δεν είναι τυχαίο ότι στοιχεία…κριτικής για το timing των ταξιδιών του κ. Τσίπρα διατυπώθηκαν και από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που διαπιστώνει ότι χρειάζεται να γίνει αναλυτικότερη αποτίμηση των αποτελεσμάτων των συναντήσεων και να σχεδιαστούν καλύτερα μέσα από συλλογικές διαδικασίες οι διεθνείς μας επαφές.

Αυτό το «συλλογικές διαδικασίες» δεν είναι καθόλου τυχαίο. Διότι ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε σφοδρότατη επίθεση από την εσωκομματική του αντιπολίτευση (Αριστερό Ρεύμα) για το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε καν προτού αποφασίσει να επισκεφθεί Σόιμπλε και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων