Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Φρίκη δίχως τέλος: Οι τζιχαντιστές σφαγιάζουν μικρά χριστιανόπουλα για να πουλήσουν τα όργανά τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι τζιχαντιστές της ISIS απαγάγουν χριστιανόπουλα, αλλά και παιδιά που ανήκουν σε άλλες μειονότητες, όπως π.χ. παιδιά Γεζίντι, τα «ανοίγουν» ενώ είναι ζωντανά και αφαιρούν τα όργανά τους, προκειμένου να τα εμπορευθούν στην Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με μια έκθεση για το εμπόριο οργάνων που πραγματοποιείται από τους ισλαμοφασίστες, «η συγκομιδή των οργάνων δεν πραγματοποιείται μόνο από στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη μάχη, αλλά από ζωντανούς ομήρους, κυρίως από παιδιά που έχουν απαχθεί από χριστιανικές ή σιίτικες περιοχές του Ιράκ και της Συρίας».

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του ωτορινολαρυγγολόγου Siruwan al-Mosuli, ο οποίος ανέφερε ότι πρόσφατα παρατήρησε «περίεργες και ασυνήθιστες» κινήσεις μέσα στα νοσοκομεία της Μοσούλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τζιχαντιστές προσέλαβαν Άραβες και ξένους χειρούργους, στους οποίους απαγόρευσαν να έχουν οποιαδήποτε επαφή με τους τοπικούς γιατρούς. Γρήγορα άρχισαν να διαρρέουν πληροφορίες για το εμπόριο οργάνων που ελέγχεται από την ISIS. Οι επεμβάσεις λαμβάνουν χώρα υπό άκρα μυστικότητα, μέσα σε ειδικούς χώρους των νοσοκομείων, και τα ανθρώπινα όργανα μεταφέρονται άμεσα στους «πελάτες» μέσω ενός δικτύου, το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με το εμπόριο οργάνων. Ο al Mosuli πρόσθεσε ότι τα όργανα προέρχονται από πεσόντες τζιχαντιστές, οι οποίοι μεταφέρονται γρήγορα στο νοσοκομείο, από τραυματίες αλλά και άτομα που έχουν απαχθεί γι΄αυτό το σκοπό.

Επίσης, ανέφερε ότι οι πωλήσεις οργάνων αποφέρουν τεράστια κέρδη στους ισλαμιστές μακελάρηδες και ότι στο κύκλωμα συμμετέχουν και ιατρικά ιδρύματα άλλων χωρών.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR), τονίζοντας ότι η ISIS πουλάει τα σώματα και τα όργανα των τραυματιών που αιχμαλωτίζει.

Σύμφωνα με τους Times, οι τζιχαντιστές έχουν οργανώσει ολόκληρο δίκτυο εμπορίου οργάνων αλλά και ανθρώπων στη Μοσούλη, το οποίο αποτελεί πηγή χρηματοδότησης της οργάνωσης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων