Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Φρίκη σε γηροκομεία-Στο Μόντρεαλ πέθαναν εγκαταλελειμμένοι 31 ηλικιωμένοι

Φρίκη στα γηροκομεία πολλών χωρών, όπου εκατοντάδες υπερήλικες πέθαναν εγκαταλελειμμένοι. Στο Μόντρεαλ του Καναδά 31 από τους συνολικά 150 τροφίμους βρέθηκαν νεκροί και οι επιζώντες είναι σε άθλια κατάσταση.

Σε γηροκομείο, σε προάστιο του Μόντρεαλ, ένα δράμα εκτυλίχθηκε στο εσωτερικό του. Οι Αρχές ήρθαν αντιμέτωπες με ένα σοκαριστικό θέαμα, όταν βρήκαν νεκρούς 31 από τους 150 συνολικά ηλικιωμένους τρόφιμους. Όσοι κατάφεραν να ζήσουν βρέθηκαν σε άθλια κατάσταση. Βρώμικοι, πεινασμένοι και αφυδατωμένοι, καθηλωμένοι σε κρεβάτια γεμάτα περιττώματα. Σχεδόν όλο το προσωπικό τους είχε εδώ και μέρες εγκαταλείψει.

Οι Αρχές έχουν στραφεί στο εγκληματικό παρελθόν του ιδιοκτήτη, που τη δεκαετία του ‘80 είχε καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών.

Παρόμοια η κατάσταση και στις Ηνωμένες Πολιτείες με τις Αρχές στη Νέα Υόρκη να αναφέρουν τον θάνατο τουλάχιστον 55 ηλικιωμένων από κορονοϊό σε Κέντρο Υγείας στο Μπρούκλιν, καθώς και περισσότερους από 25 θανάτους σε 14 γηροκομεία.

Στο γειτονικό Νιου Τζέρσι, η αστυνομία, ύστερα από καταγγελίες, ανακάλυψε τις σωρούς 17 ηλικιωμένων σε γηροκομείο, όπου συνολικά έχουν πεθάνει 36 τρόφιμοι.

Στο Βέλγιο, όπου έχουν απαγορευτεί οι επισκέψεις στα γηροκομεία, κέντρο φροντίδας στην Αμβέρσα, παρέχει ανυψωτικό μηχάνημα στους συγγενείς, για να δουν και μόνο, αυστηρά από το παράθυρο τους δικούς τους ανθρώπους.

Δυσκολότερη είναι η κατάσταση σε γηροκομείο της ανατολικής Γαλλίας. Από τις αρχές Μαρτίου οι ηλικιωμένοι βρίσκονται απομονωμένοι στα δωμάτιά τους. Είναι ο μόνος τρόπος για να προφυλαχθούν από τον κορονοϊό. Τα σοβαρά νοητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τους κάνουν να ξεχνούν τους κανόνες υγιεινής.

Τραγική είναι η κατάσταση και στα γηροκομεία της Σουηδίας. Τουλάχιστον 500 ηλικιωμένοι έχουν πεθάνει εξαιτίας του κορονοϊού, αριθμός που αγγίζει το 1/3 των συνολικών θανάτων στη χώρα.

Πηγή ΕΡΤ,

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων