Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

«Φρούριο» το εφετείο για την ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής ~ Αστυνομικοί σε ταράτσες, drones γύρω από το κτίριο

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις στο αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας και στη ΓΑΔΑ για τα μέτρα που θα ληφθούν εν όψει της απόφασης της ιστορικής δίκης της Χρυσής Αυγής που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης.

Στον σχεδιασμό περιλαμβάνονται στελέχη της ΕΥΠ, της αντιτρομοκρατικής και της κρατικής ασφάλειας σε πληροφοριακό επίπεδο, προκειμένου να εντοπίζουν ύποπτες ενδείξεις.

Στα μέτρα τάξης για το πρωί της Τετάρτης περιλαμβάνονται 2.500 αστυνομικοί, της ασφάλειας, της ομάδας ΔΡΑΣΗ, της ΟΠΚΕ και της ΔΙ.ΑΣ., θα βρίσκονται στο περιμετρικά του Εφετείου και κατά μήκος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, η οποία θα παραμείνει κλειστή από το Πεδίον του Άρεως έως τη λεωφόρο Κηφισίας.

Σε ταράτσες παρακείμενων κτιρίων θα τοποθετηθούν αστυνομικοί-παρατηρητές για να έχουν εικόνα των 15.000 συγκεντρωμένων που υπολογίζουν αστυνομικές πηγές πως θα βρεθούν στο σημείο.

Στον ουρανό της Αθήνας θα απλωθεί ένα εναέριο «δίχτυ» με drones και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ, να καταγράφουν από αέρος και να ενημερώνουν παράλληλα για ύποπτες κινήσεις ατόμων. Η άφιξη δικαστών και εισαγγελέων θα πραγματοποιηθεί σε διαφορετικές ώρες και διαφορετικά δρομολόγια από αυτά που πραγματοποιούν συνήθως και θα εισέλθουν στο υπόγειο γκαράζ του εφετείου, από την πίσω πόρτα, πάντα συνοδεία αστυνομικών.

Από σήμερα το βράδυ μάλιστα, θα υπάρξει αυξημένη επιτήρηση κτιρίων εν δυνάμει «στόχων», όπως το Εφετείο, το Συμβούλιο της Επικρατείας, τα δικαστήρια στην Ευελπίδων, τα δικαστήρια του Πειραιά, αλλά και γραφεία της Χρυσής Αυγής.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων