Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

FT- HSBC: Ο κορωνοϊός μείωσε κατά 48% τα κέρδη

Για ακόμη μεγαλύτερες πιέσεις στην κερδοφορία προειδοποίησε η HSBS Holdings, αφότου ανακοίνωσε σχεδόν κατά το ήμισυ μείωση κερδών πρώτου τριμήνου, καθώς προετοιμάζεται για σημαντική αύξηση των επισφαλών δανείων, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την HSBC, η πανδημία συνεπάγεται διαρκείς πιέσεις στα έσοδα, καθώς η δραστηριότητα των πελατών έχει περιορισθεί και τα χαμηλότερα επιτόκια συμπιέζουν τα περιθώρια κέρδους, ενώ παράλληλα, προειδοποιήσε και για σημαντική αύξηση πιστωτικών ζημιών.

Οι δυσοίωνες προβλέψεις αντικατοπτρίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, βάσει ενεργητικού, καθώς η κρίση λόγω του Covid-19 «τσακίζει» τις επιχειρήσεις, βουλιάζει τα χρηματιστήρια, τις τιμές πετρελαίου και εμπορευμάτων. Την εξίσωση δυσκολεύουν τα χαμηλά επιτόκια και οι δυσκολίες στη μείωση κόστους μέσω απολύσεων.

Τα προ φόρων κέρδη της HSBC έκαναν βουτιά 48%, στα 3,2 δισ. δολάρια το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, από κέρδη 6,2 δισ. ευρώ ένα χρόνο πριν. Η HSBC αύξησε τις έκτακτες επιβαρύνσεις για επισφαλή δάνεια κατά 2,4 δισ. δολάρια, με το σύνολο των προβλέψεων για φέτος να κυμαίνεται από 7 έως 11 δισ. δολάρια.

Financial Times: HSBC quarterly profit almost halves as pandemic hits loans

Απόδοση: Γιάννης Κουτρουμπής

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων