Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

FT: Η ΕΕ ζητά πρόσβαση στα εμβόλια της AstraZeneca που παράγονται στις ΗΠΑ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ζητήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιτρέψουν την εξαγωγή στην Ευρώπη εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19.

Αυτό αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, υποστηρίζοντας ότι η κίνηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας των Βρυξελλών να καλύψουν ελλείψεις στις προμήθειες των εμβολίων.

Η ΕΕ θέλει επίσης από την Ουάσινγκτον να εξασφαλίσει την ελεύθερη ροή των αποστολών κρίσιμης σημασίας συστατικών των εμβολίων τα οποία χρειάζονται για την παραγωγή τους στην Ευρώπη, σύμφωνα με την FT, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

AstraZeneca: Θα παραδώσει τις μισές δόσεις από όσες υποσχέθηκε στην ΕΕ ως τον Μάρτιο

HTML tutorial

Η AstraZeneca καταβάλλει προσπάθειες να να παραδώσει 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της για τη νόσο Covid-19 στην ΕΕ μέχρι τα τέλη Μαρτίου, δηλαδή ποσότητα μικρότερη από τη μισή για την οποία είχε δεσμευθεί με τη σύμβασή της. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας Πασκάλ Σοριό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τόνισε ότι η εταιρεία κάνει ό,τι μπορεί για να παραδώσει τις δόσεις.

«Είμαι απογοητευμένος επειδή η μικρότερη από την αναμενόμενη παραγωγή στην ευρωπαϊκή αλυσίδα εφοδιασμού επηρέασε την ικανότητά μας να παραδώσουμε», είπε ο Σοριό. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παραδώσουμε 40 εκατομμύρια δόσεις κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/ee-prosbasi-embolia-astrazeneca-ipa

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων