Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022

FT: Σπάνιο success story η Ελλάδα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Ως ένα σπάνιο success story την εποχή του κορονοϊού, περιγράφουν οι FT την Ελλάδα, δηλώνοντας ότι η χώρα προετοιμάζεται για την άφιξη των τουριστών λαμβάνοντας όλα τα μέτρα.

Με ένα χαρακτηριστικό διάγραμμα, όπου συγκρίνονται τα δεδομένα που επικρατούν στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες αναφορικά με τον κορονοϊό, οι FT επισημαίνουν ότι η Ελλάδα έλαβε έγκαιρα μέτρα.

“Ο πρωθυπουργός έδρασε πολύ γρήγορα και έλαβε τις κατάλληλες απαντήσεις πολύ νωρίτερα από άλλες χώρες”, δήλωσε ο Ηλίας Μόσσιαλος, σύμβουλος για την πολιτική υγείας της κυβέρνησης.

Το στοίχημα επικεντρώνεται πλέον στον τουρισμό, με το δημοσίευμα να τονίζει πως οι τουρίστες φέτος θα ζήσουν ένα άλλο καλοκαίρι, με αποστάσεις μεταξύ των ομπρελών στις παραλίες να είναι στα 10 μέτρα και τα ξενοδοχεία να μην προσφέρουν μπουφέ.

Επίσης το δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις στελεχών του τουριστικού κλάδου οι οποίοι τονίζουν ότι εάν δεν υπάρξουν κρατήσεις από το εξωτερικό, τα μεγάλα resorts δεν θα ανοίξουν, καθώς η εγχώρια ζήτηση δεν θα είναι αρκετή για να συντηρήσει τα λειτουργικά κόστη, ιδιαίτερα υπό τους κανόνες της κοινωνικής απόστασης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων