Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

FT: Στη Σιγκαπούρη μετακομίζει το 2021 το Φόρουμ του Νταβός για δεύτερη φορά στην 20χρονη ιστορία του

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ μετέφερε την ετήσια συνάντησή του από την Ελβετία στη Σιγκαπούρη λόγω του επίμονου κινδύνου του κορωνοϊού στην Ευρώπη. Θα είναι μόνο η δεύτερη φορά σε 20 χρόνια που η συνάντηση, η οποία συνήθως πραγματοποιείται στο Νταβός τον Ιανουάριο, πραγματοποιήθηκε σε άλλη χώρα.

Σε δήλωση της η διοίκηση του WEF είπε: «Η αλλαγή της τοποθεσίας αντικατοπτρίζει την προτεραιότητα του Φόρουμ για τη διαφύλαξη της υγείας και της ασφάλειας των συμμετεχόντων και της κοινότητας υποδοχής» και πρόσθεσε: «Μετά από προσεκτική εξέταση και υπό το φως της τρέχουσας κατάστασης όσον αφορά τις υποθέσεις COVID-19, αποφασίστηκε ότι η Σιγκαπούρη ήταν η καλύτερη θέση για τη διεξαγωγή της συνάντησης».

Το διοικητικό συμβούλιο της διοργάνωσης ανέφερε πως σε πρώτη φάση σκοπός του ήταν να λάβει χώρα το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ 13 -16 Μαΐου το 2021 στη Λουκέρνη – Μπούργκενστοκ, αλλά οι τρέχουσες συνθήκες της πανδημίας αυτό το καθιστούν αδύνατον. Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης στη Σιγκαπούρη, καθώς και προ της έναρξης των διαφόρων συμβάντων, θα τηρούνται πλήρως όλα τα πρωτόκολλα, θα διεξάγονται διαγνωστικά τεστ κατά την άφιξη των συμμετεχόντων αλλά και σε τακτά διαστήματα.

Η τελευταία φορά που η WEF μετακίνησε τη συνάντησή της, η οποία προσελκύει ηγέτες επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο, ήταν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. όταν η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.

Το WEF σχεδιάζει επίσης να πραγματοποιήσει μια virtual εκδήλωση, που ονομάζεται Davos Agenda Week, στα τέλη Ιανουαρίου. Ο οργανισμός λέει ότι η εκδήλωση «είναι μια πρωτοποριακή κινητοποίηση παγκόσμιων ηγετών για την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης για τη διαμόρφωση των αρχών, των πολιτικών και των εταιρικών σχέσεων που απαιτούνται το 2021».

Εν τω μεταξύ, θα πρέπει να αναφερθεί πως το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το οποίο θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία συμμετεχόντων, θα είναι και το πρώτο τέτοιου εκτοπίσματος συμβάν που θα ασχοληθεί με την ανάκαμψη μετά την πανδημία σε διεθνές επίπεδο.

Θα φέρει κοντά, όπως ανέφερε το φόρουμ σε ανακοίνωσή του, ηγετικές φυσιογνωμίες, οι οποίες θα εστιάσουν την προσοχή τους στο να εξεύρουν λύσεις στα πιο πιεστικά από τα παγκόσμια προβλήματα. Επιπροσθέτως, στην ανακοίνωση αναφέρθηκε πως η αλλαγή τόπου διεξαγωγής δείχνει και το πόσο ψηλά στις προτεραιότητες του ΠΟΦ είναι η περιφρούρηση της υγείας και της ασφάλειας όσων συμμετάσχουν, αλλά και των μελών της κοινότητας η οποία θα το φιλοξενήσει.

FT: Davos meeting moved to Singapore over Covid risk in Europe
Απόδοση: Γιάννης Κουτρουμπής

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων