Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

FT: Διαδικτυακό το δεύτερο debate στις ΗΠΑ ~ Τραμπ: Δεν θα συμμετάσχω

Η Επιτροπή Προεδρικών Συζητήσεων ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο πρόεδρος Τραμπ και ο Τζο Μπάιντεν θα εμφανιστούν στη δεύτερη προεδρική συζήτηση της επόμενης εβδομάδας από «ξεχωριστές απομακρυσμένες τοποθεσίες».

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει σε διαδικτυακή συζήτηση με τον Τζο Μπάιντεν.

«Δεν πρόκειται να σπαταλήσω τον χρόνο μου σε μια εικονική συζήτηση. Δεν είναι το θέμα της συζήτησης. Είναι γελοίο» είπε ο πρόεδρος σε δημοσιογράφο στο δίκτυο Fox Business.

«Το δεύτερο προεδρικό ντιμπέιτ θα έχει τη μορφή συνάντησης στην οποία οι υποψήφιοι θα συμμετάσχουν από ξεχωριστές απομακρυσμένες τοποθεσίες» δήλωσε η επιτροπή.

Το κοινό και ο συντονιστής Στιβ Σκάλι θα βρίσκονται στη Φλόριντα, στο Adrienne Arsht Center for the Performing Arts στο Μαϊάμι, όπως ανέφερε η αρμόδια επιτροπή για τη διοργάνωση της τηλεμαχίας. Η επιτροπή ανέφερε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη για να «προστατευτούν η υγεία και η ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων».

Η απόφαση έρχεται καθώς ο Τραμπ συνεχίζει να καταπολεμά τη λοίμωξη από τον Covid-19 – και η συζήτηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου, περίπου δύο εβδομάδες μετά την αρχική διάγνωση του προέδρου.

Σημειώνεται πως ο Τζο Μπάιντεν είχε ζητήσει να ακυρωθεί το δεύτερο ντιμπέιτ εάν ο Τραμπ νοσεί ακόμη από τον κορωνοϊό, λέγοντας:

«Δεν ξέρω ποια είναι η κατάστασή του πλέον. Αδημονώ να τον αντιμετωπίσω, όμως ελπίζω απλώς να εφαρμοστούν όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας. Νομίζω ότι, αν έχει ακόμη τον COVID, δεν πρέπει να κάνουμε το ντιμπέιτ».

Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και η υποψήφια Δημοκρατική αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις συζήτησαν αυτοπροσώπως την Τετάρτη το βράδυ, ωστόσο χωρίστηκαν από πλεξιγκλάς.

Την περασμένη Πέμπτη, ο Τραμπ βρέθηκε θετικός στον COVID-19, δημιουργώντας ανησυχίες ότι κατά την πρώτη τηλεμαχία την προηγούμενη Τρίτη είχε μολύνει τον Μπάιντεν και τον συντονιστή Κρις Γουάλας. Ο Μπάιντεν βρέθηκε αρνητικός στο τεστ του κορωνοϊού.

 

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων