Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Φτωχός ψαράς κρατούσε γιγάντιο μαργαριτάρι άξιας 100 εκ. δολαρίων στο σπίτι του για… γούρι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας ψαράς στις Φιλιππίνες βρήκε ένα γιγαντιαίο μαργαριτάρι, που θα μπορούσε να είναι το μεγαλύτερο μαργαριτάρι του κόσμου, αφού έχει μήκος 67 εκατοστά και βάρος 34 κιλά.

Ο ψαράς είχε βρει το μαργαριτάρι πριν από μια δεκαετία, στα ανοικτά των ακτών του νησιού Palawan, Φιλιππίνες. Το τεράστιο κέλυφος είχε πιαστεί στην άγκυρα του πλοίου κατά την διάρκεια μιας καταιγίδας. Προς έκπληξη του το κέλυφος έκρυβε μέσα ένα τεράστιο μαργαριτάρι. Χωρίς να γνωρίζει την αξία του -τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δολάρια- το κράτησε σπίτι του σαν γούρι, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mirror.

Το μαργαριτάρι τώρα εκτίθεται στο δημαρχείο της περιοχής και οι ντόπιοι περιμένουν, ότι θα προσελκύσει την προσοχή των τουριστών από όλο τον κόσμο.

Το μεγαλύτερο μαργαριτάρι που έχει βρεθεί ποτέ, είναι το «μαργαριτάρι του Αλλάχ». Πήρε το όνομα του από τον ανώνυμο Φιλλιπινέζο δύτη ο οποίος ήταν Μουσουλμάνος, και το βρήκε στο νησί Palawan, το 1934. Το μαργαριτάρι αυτό έχει βάρος 6,4 κιλά, και αναπτύχθηκε σε ένα μαλάκιο που έχει το όνομα Tridacna Gigas, το μόνο που μπορεί να φτάσει σε τέτοιο μέγεθος. Αυτό το μαργαριτάρι έχει ακόμα την ονομασία «Μαργαριτάρι του Lao-Tse».

HTML tutorial

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων