Κυριακή, 16 Ιανουαρίου, 2022

Φωτογραφίες των ανθρώπων που χτίζουν τη νέα Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη(ΦΩΤΟ)

Μια πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας εγκαινιάζεται αυτή την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου (στις 19.00), στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), κάνοντας «ζουμ» στην καθημερινότητα των 1.200 ατόμων που εργάζονται καθημερινά στο εργοτάξιο του ΚΠΙΣΝ και οι οποίοι συμβάλλουν στην άρτια ολοκλήρωση του έργου.

Κεντρικός σκοπός της έκθεσης είναι να παρουσιάσει το «πρόσωπο» και τον πολυμορφικό χαρακτήρα του εργοταξίου του ΚΠΙΣΝ μέσα από τα μάτια των εργαζομένων του, οι οποίοι κλήθηκαν, με τη χρήση φωτογραφικών μηχανών ή του κινητού τους, να φωτογραφίσουν τον χώρο του εργοταξίου, τα κτίσματα του έργου και τον περιβάλλοντα χώρο, αποτυπώνοντας στιγμές από τη ζωή του εργοταξίου του ΚΠΙΣΝ, αλλά και από τη ζωή τους μέσα σε αυτό. Oι εργαζόμενοι παρακολούθησαν σεμινάριο φωτογραφίας από τον φωτογράφο και δάσκαλο φωτογραφίας Πλάτων Ριβέλλη, ο οποίος έχει αναλάβει και την επιμέλεια της έκθεσης. Μέσω των 48 φωτογραφιών της έκθεσης, οι εργαζόμενοι του ΚΠΙΣΝ διηγούνται την ιστορία του αεικίνητου αυτού εργοταξίου, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να «εισέλθει» στον χώρο όπου το ΚΠΙΣΝ παίρνει καθημερινά σάρκα και οστά.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των θεματικών εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ με τίτλο «Ακτίνες Δράσης- Σημεία Επαφής», και θα διαρκέσει έως και τις 20 Νοεμβρίου. Τα εγκαίνια τις έκθεσης έχουν προγραμματιστεί για αυτή την Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου, στις 19.00, στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Κέντρο Επισκεπτών – Πεζογέφυρα Εσπλανάδας, Εργοτάξιο ΚΠΙΣΝ, Καλλιθέα, Τηλ: 210 8778396-8, Email: visitorscenter@snfcc.org

Κάντε κλικ στην φώτο για μεγαλύτερη ανάλυση:
Kalfa Fotini_SNFCC

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων