Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Φύγε, Εξαφανίσου!

Γράφει ο Μανόλης Καμπουράκης

Το σκάνδαλο που έχει προκύψει γύρω από UEFA και FIFA έχει συγκλονίσει την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα. Μετά την τιμωρία του απερχόμενου προέδρου της FIFA Σεμπ Μπλάτερ σειρά πήρε ο Μισέλ Πλατινί με τιμωρία αποχής από το ποδόσφαιρο για τρεις μήνες. Φαίνεται ότι οι δύο άνδρες δεν τα βρήκαν και ο Πλατινί προσπάθησε στην κυριολεξία να φάει τον Μπλάτερ και να πάρει την προεδρία της FIFA σκεπτόμενος ότι το ντόμινο των ανακαλύψεων δεν θα έφτανε μέχρι το όνομά του. Αν αναλογισθούμε το πλήγμα που προκάλεσαν οι δύο άνδρες στο κύρος των ομοσπονδιών τους και στην φήμη του ποδοσφαίρου όλοι θα μείνουμε με το στόμα ανοιχτό.

Σε μια εποχή όπου όλες οι ομοσπονδίες προάγουν την διαφάνεια και την δικαιοσύνη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο οι πρόεδροι των δύο ισχυρότερων ομοσπονδιών καταδικάζονται ως διεφθαρμένοι. Πόσες συζητήσεις επί συζητήσεων θα γίνουν και πόσες χιλιάδες λέξεις θα γραφτούν για αυτούς και για την διαφάνεια του ποδοσφαίρου και για αυτούς τους δύο στις επόμενες δύο μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις το 2016 και 2018 αντίστοιχα; Πόσοι νέοι επίδοξοι λεφτάδες που θα θέλουν να επηρεάσουν την ομοσπονδία δεν θα δελεάσουν τους νέους προέδρους και τα νέα διοικητικά συμβούλια προκειμένου να επιλέξουν διοργανώτριες χώρες ή ακόμα καλύτερα διαιτητές σε αγώνες; Πως θα γίνουν οι έρευνες για την κάθαρση του ποδοσφαίρου των ευρωπαϊκών ομοσπονδιών (ανάμεσά σε αυτές και η δικιά μας) με την εμπιστοσύνη να έχει χαθεί; Όλα αυτά κινδυνεύουν να συνεχίζουν να είναι πραγματικότητα λόγω της δράσης αυτών των δύο.

Επομένως έχουμε δύο άνδρες γηρασμένους που ήλεγχαν επί σειρά ετών το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Αν λοιπόν τους είχα μπροστά μου θα τους έλεγα «Φύγε, Εξαφανίσου!» για να καθαρισθεί το ποδόσφαιρο από την βρωμιά και την σήψη. Αλλά δεν πρέπει να σταματήσουν εκεί. Αν σέβονται πραγματικά και τους εαυτούς τους και το έργο τους στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να εξαφανισθούν από τον παγκόσμιο χάρτη και να μην διεκδικήσουν κάποιο αξίωμα σε καμιά από τις δύο ισχυρές ομοσπονδίες αφήνοντας έτσι το ποδόσφαιρο να ξεπεράσει την κρίση που διέρχεται και να ξανασταθεί στα πόδια του. Άλλωστε τα φαντάσματα των ονομάτων τους θα υπάρχουν τόσο φέτος το καλοκαίρι στην Γαλλία όσο και σε 3 καλοκαίρια (ακόμα δεν ξέρουμε σε ποια χώρα) στο επόμενο Μουντιάλ.

σχετικα αρθρα

164 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img