Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

«Φυσάνε» τα ελληνικά γήπεδα!

Η Παναγία έβαλε αυτή τη φορά το χέρι της σε ποδοσφαιρικό γήπεδο, όχι για να νικήσει ο… Πλατανιάς και η κάθε ομάδα του Αναστασιάδη, αλλά για να σώσει ανθρώπινες ζωές.

Ο κοσμάκης στο Ηράκλειο είχε πάει στην εκκλησία για να γιορτάσει τη Χάρη Της και δεν κυκλοφορούσε στη λαϊκή αγορά, που ευτυχώς ήταν κλειστή 25η Μαρτίου, εκεί που έπεσε ο πυλώνας του «Γεντί Κουλέ».

Θα μιλούσαμε τώρα για τη μεγαλύτερη τραγωδία σε αθλητικό χώρο στην Ελλάδα, αν ο άνεμος φυσούσε άλλη μέρα και άλλη ώρα, ξεριζώνοντας τον πυλώνα με τη λύσσα του και την εγκληματική αμέλεια.

Ποιών; Έλα ντε…

Θα ψάχναμε επί δεκαετίες, σε μνημόσυνα σαν κι αυτά για τα θύματα της Θύρας 7, υπεύθυνους και ενόχους.

Οι κολόνες είναι από την εποχή εκείνης της τραγωδίας σε ένα γήπεδο που λειτουργεί έως σήμερα περίπου δίχως καμία ανακατασκευή

Θα έφταιγαν οι φορείς που εξέδωσαν την προσωρινή άδεια στατικής επάρκειας του γηπέδου το 2012;

Θα έφταιγαν όσοι δεν ενημέρωσαν πως αυτή η άδεια ήταν προσωρινή;

Θα έφταιγε ο ΟΦΗ που έπαιζε σε γήπεδο δίχως άδεια;

Θα έφταιγαν η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα που δεν φρόντισαν για τους ελέγχους ή έδιναν άδειες για να γίνονται αγώνες σε γήπεδο δίχως βασικές συνθήκες ασφάλειας;

Ήδη έχει ξεκινήσει ένα γαϊτανάκι επίρριψης και αποποίησης ευθυνών, το θέμα θα ξεχαστεί γρήγορα επειδή η Παναγιά βοήθησε, μόνο που δεν είναι τόσο απλό.

Τα ελληνικά γήπεδα είναι στην πλειονότητά τους σάπια. Πριν από μερικά χρόνια ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Ξάνθη επειδή τον καταπλάκωσε μια σιδερένια πόρτα που έπεσε από τον αέρα. Στα Γιάννενα ο άνεμος σήκωσε ολόκληρο το τσίγκινο σκέπαστρο των Ζωσιμάδων και το… περιέφερε στην πόλη. Όποιος έχει πάει σε γήπεδα της ελληνικής περιφέρειας, αλλά και της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, διαπιστώνει έυκολα «παγίδες» θανάτου από κακοτεχνίες και εγκατάλειψη.

Λεφτά δεν υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Λόγοι για να το εγκαταλείπουν οι ελάχιστοι φίλαθλοι υπάρχουν με τη σέσουλα. Κρίση, βία, κακό θέαμα, καχυποψία. Αν προστεθεί και ο φόβος να πας στο γήπεδο και να σου έρθει ο προβολέας κατακούτελα, σύντομα δε θα μείνει ψυχή στις κερκίδες που θα πάψουν να είναι επικίνδυνες γιατί θα είναι άδειες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων