Η Νέα Δημοκρατία με δυο παρεμβάσεις της, ζητά από τον Γιάννη Δραγασάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ να ανατρέψουν τις κατηγορίες του κυρίου Γιάνη Βαρουφάκη για διαπλοκή με επιχειρηματικά συμφέροντα. Ο Γιάννης Δραγασάκης είναι κατηγορηματικός και δηλώνει μεταξύ άλλων:
«Ο κανονισμός που έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το 2019. Η ΝΔ είχε τη δυνατότητα λοιπόν να τον αλλάξει. Τι έκανε η ΝΔ; Επικύρωσε με απόφαση του κυρίου Σταϊκούρα τον ίδιο κανονισμό. Το μέγεθος της υποκρισίας: εγκαλεί εμένα για νόμο που η ίδια θέτει σε εφαρμογή. Το ίδιο αποκαλύπτει τον πολιτικαντισμό του κυρίου Βαρουφάκη: μα ακυρώθηκε ο κανονισμός. Έκανε τότε κάποια ερώτηση στη Βουλή;».
Όσον αφορά την παρότρυνση της ΝΔ να μηνύσει τον κύριο Βαρουφάκη αν θεωρεί ότι τον θίγουν προσωπικά, ο Γιάννης Δραγασάκης δηλώνει: «Ο κύριος Βαρουφάκης έφτασε στο σημείο να μιλά για μαφία. Οι νομικοί που είδανε τις δηλώσεις του κυρίου Βαρουφάκη μου έχουν πει ότι είναι νομικά κολάσιμες. Είναι συκοφαντία αυτό που είπε. Επομένως διατηρώ όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου».
Για την ελληνική οικονομία ο Γιάννης Δραγασάκης μας λέει ότι δεν ήταν μόνο η πανδημία η αιτία της κρίσης, αλλά και η κυβερνητική ολιγωρία και ανικανότητα. Έπρεπε να παρθούν περισσότερα μέτρα, να υπάρξει πιο έγκαιρη στήριξη, να είχε γίνει η κατανομή των μέτρων με τρόπο ώστε να στηριχθεί το εισόδημα αυτών που πλήττονται ούτως ώστε να συγκρατηθεί η κατανάλωση. Αλλά: «Όταν δεν πιστεύεις στα δημόσια αγαθά, όταν η ιδεολογία σου είναι λιγότερο κράτος και έχεις να διαχειριστείς μια κρίση που απαιτείται κρατική παρέμβαση, τότε η κυβέρνηση είναι δέσμια των αντιλήψεών της, είναι μια ακατάλληλη κυβέρνηση».
Με τον Γιάννη Δραγασάκη συζητάμε και για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και την επίπτωσή του στην Ελλάδα:
«Το σχέδιο αυτό υποθέτει ότι κάθε χώρα έχει το δικό της εθνικό σχέδιο ανάκαμψης. Σε εμάς για παράδειγμα έχουμε πολιτισμό, έχουμε εστίαση, έχουμε λιανικό εμπόριο, έχουμε μεταφορές, έχουμε τουρισμό. Άρα είναι ένα συμπληρωματικό εργαλείο. Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι πολύ επικίνδυνο. Χρησιμοποιεί τους ευρωπαϊκούς πόρους για να μην κάνει δικό της πρόγραμμα. Θα έπρεπε να έχουμε ένα εγχώριο σχέδιο να στηρίξουμε τους κλάδους που επλήγησαν και να έρθει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για να το χρησιμοποιήσουμε, να καλύψουμε τα κενά μας σε πιο μακροπρόθεσμα έργα, όπως είναι η πράσινη μετάβαση, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η κοινωνική συνοχή δηλαδή το κοινωνικό κράτος, που η κυβέρνηση το αγνοεί εντελώς».
πηγή: left.gr