Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Γαβρόγλου: Δεν θα έρθουν οι Κινέζοι στα πανεπιστήμιά μας – Είναι σοβαροί άνθρωποι

Στα ξενόγλωσσα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στην ανώτατη εκπαίδευση αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας σε παρέμβασή του στη Βουλή απαντώντας στις σχετικές αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.

Ο Κώστας Γαβρόγλου ξεκαθάρισε ότι ξενόγλωσσα μεταπτυχιακά προγράμματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν, ενώ για τα προπτυχιακά επισήμανε πως δεν υπάρχουν προγράμματα σπουδών που οδηγούν σε πτυχίο.

«Ερωτώ: Τι λέτε στους χιλιάδες Γιαπωνέζους -φαίνεται ότι έχετε επαφές που εμείς δεν έχουμε- στους χιλιάδες Κινέζους και στους χιλιάδες Αμερικάνους που προσπαθούν να έρθουν στον τόπο μας -εμείς έχουμε κλειδώσει τις πόρτες διότι είμαστε εμμονικοί και εσωστρεφείς- και ρωτούν το πολύ απλό: ?από πού θα παίρνουμε πτυχίο εμείς; Και αν έρθουμε και πάρουμε πτυχία, θα μπορούμε να πάμε και σε ένα άλλο πανεπιστήμιο;» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.

«Προσέξτε την απάντηση για να μην δεσμευτείτε σε αντισυνταγματικά πράγματα» συνέχισε ο Κώστας Γαβρόγλου. «Αυτό που λέμε είναι ότι αφού το Διεθνές Πανεπιστήμιο δίνει αυτή τη δυνατότητα, θα γίνεται συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο. Δεύτερον, υπάρχουν μαθήματα σε ξένες γλώσσες στα κατ’ επιλογήν. Τρίτον, υπάρχουν ξενόγλωσσα μεταπτυχιακά μαθήματα».

HTML tutorial

«Μην επιμένετε σε μια μεταφυσική η οποία μας υποτιμά ως χώρα. Ότι, δηλαδή, θα έρθουν εδώ οι Κινέζοι και θα σώσουν την Ελλάδα και τα πανεπιστήμιά της. Είναι σοβαροί άνθρωποι οι Κινέζοι» πρόσθεσε, ενώ αναφέρθηκε και στις εκθέσεις της Εθνικής Τράπεζας και του ΙΟΒΕ που επικαλέστηκαν οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: «Έχω την αίσθηση ότι ορισμένοι που επικαλούνται την έκθεση της Εθνικής Τράπεζας και του ΙΟΒΕ, δεν έχουν διαβάσει τις Εκθέσεις. Αυτές οι Εκθέσεις -η μια το λέει, η άλλη το υπαινίσσεται με μεγάλη σαφήνεια- είναι υπέρ των διδάκτρων στα προπτυχιακά. Και ρωτώ: Είστε υπέρ των διδάκτρων στα προπτυχιακά στα δημόσια πανεπιστήμια;».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων