Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Γαλλία: Καταργεί τις εγχώριες πτήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος

Υπέρ της διακοπής εγχώριων αεροπορικών διαδρομών που μπορούν να πραγματοποιηθούν με τρένο σε λιγότερες από δυόμισι ώρες, ψήφισαν Γάλλοι βουλευτές. Η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στο ευρύ πλαίσιο μέτρων για το κλίμα και το περιβάλλον.

Το μέτρο, που εντάσσεται στο νομοσχέδιο για το κλίμα και την ανθεκτικότητα, ψηφίστηκε αν και συνάντησε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Ο σοσιαλιστής βουλευτής Τζοέλ Αβιρανιέτ δήλωσε ότι  θα έχει «δυσανάλογο ανθρώπινο κόστος», ενώ προέβλεψε  ότι θα ακολουθήσουν περικοπές στον κλάδο των αερομεταφορών.

Το συγκεκριμένο μέτρο συνεπάγεται το τέλος των σύντομων εγχώριων πτήσεων από το αεροδρόμιο Orly, στα νότια του Παρισίου, προς τη Ναντ και το Μπορντώ, ωστόσο οι πτήσεις ανταπόκρισης μέσω του αεροδρομίου Σαρλ ντε Γκολ, στα βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας,  θα συνεχιστούν.

Πριν από ένα χρόνο η γαλλική κυβέρνηση συμφώνησε να παραχωρήσει δάνειο €7 δισεκατομμυρίων στην AF-KLM, θέτοντας ως όρο τη διακοπή μιας σειράς από εσωτερικά δρομολόγια. Η συμφωνία, ωστόσο, προϋπέθετε ότι τα δρομολόγια αυτά θα καταργούνταν και για άλλες, φθηνότερες αεροπορικές γραμμές.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων