Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Γαλλία: Μεγάλο κέντρο εμβολιασμού θα λειτουργήσει στην Disneyland

Ένα μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο κατά του κορωνοϊού θα φιλοξενηθεί από το Σάββατο στην Disneyland του Παρισιού, που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από τη γαλλική πρωτεύουσα.

Το θεματικό πάρκο έχει κλείσει προσωρινά, λόγω της πανδημίας. Το μεγάλο κέντρο εμβολιασμού θα λειτουργήσει στο συνεδριακό κέντρο του Disney’s Newport Bay Club, που χρησιμοποιείται συνήθως για επαγγελματικές εκδηλώσεις.

Ο χώρος που θα γίνει το εμβολιαστικό κέντρο βρίσκεται κοντά στα ξενοδοχεία και έξω από το πάρκο ψυχαγωγίας, ενώ θα εμβολιάζονται «το λιγότερο 1.000 άνθρωποι την ημέρα». Ωστόσο, το κέντρο θα είναι ανοιχτό μόνο τα Σαββατοκύριακα, χάρη στην κινητοποίηση περίπου εξήντα γιατρών, νοσηλευτών, πυροσβεστών και προσωπικού υποδοχής, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Τα ραντεβού θα κλείνονται διαδικτυακά.

Έπειτα από μια διακοπή των δραστηριοτήτων της μεταξύ της 13ης Μαρτίου και της 15ης Ιουλίου του 2020, η Disneyland Paris, η οποία απασχολεί 17.000 ανθρώπους, έχει κλείσει εκ νέου από τις 30 Οκτωβρίου λόγω των υγειονομικών περιορισμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σε σύνοδο στο προεδρικό μέγαρο την Τρίτη, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόνεξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 «επιταχύνεται» στη Γαλλία, καθώς σχεδόν 18 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει μια πρώτη δόση.

Πηγή: protothema.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων