Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Γαλλία: Υγειονομικό πιστοποιητικό για τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Στη Γαλλία, «μεταξύ 7 και 10 Αυγούστου» θα εφαρμοστεί η επέκταση του υγειονομικού πιστοποιητικού στις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών Ζαν-Μπατίστ Ντζεμπαρί.

Ο νόμος για το μέτρο αυτό, που εγκρίθηκε από το γαλλικό Κοινοβούλιο τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, 26 Ιουλίου, «αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 7 Αυγούστου και να τεθεί σε εφαρμογή τις ημέρες που θα ακολουθήσουν, μεταξύ 7 και 10 Αυγούστου», αποκάλυψε ο Ντζεμπαρί, στο ειδησεογραφικό δίκτυο BFMTV/RMC.

Η υποχρέωση επίδειξης του υγειονομικού πιστοποιητικού (που δείχνει αν ο/η κάτοχός του έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, έχει αναρρώσει από την Covid-19 ή έχει αρνητικό τεστ) αφορά κυρίως τις εσωτερικές πτήσεις, τα ταξίδια με TGV, Intercity (μεγάλες γραμμές) και νυκτερινά τρένα, υπενθύμισε ο υπουργός ο οποίος παραδέχθηκε παράλληλα πως για τις σιδηροδρομικές μεταφορές οι έλεγχοι θα είναι «μαζικοί» αλλά όχι «συστηματικοί».

«Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε με τρόπο που να είναι όσο πιο λειτουργικός και ρέων γίνεται, έτσι ώστε να έχουμε ένα καλό ποσοστό ελέγχου και ταυτόχρονα να μην κάνουμε δύσκολη τη ζωή των ταξιδιωτών», διευκρίνισε, λέγοντας ότι θα ήθελε να αποφευχθεί ένα φαινόμενο «πολύ μεγάλων ουρών αναμονής», ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο της 15ης Αυγούστου.

«Όπως και στη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, δεν υπήρχε συστηματικός έλεγχος των ανθρώπων που έβγαιναν (…) θα υπάρχουν οργανωμένοι έλεγχοι κυρίως στους σταθμούς, τυχαίοι πάνω στα τρένα και κατά την άφιξη αλλά όχι με πλήρως στεγανό και συστηματικό τρόπο».

Πηγή: cnn.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων