Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

«Γαμήστε τους πολιτικούς»: Έξαλλος ο Cumberbatch με το προσφυγικό

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

O Benedict Cumberbatch, o αγαπημένος σε όλους μας Σέρλοκ του BBC, αλλά και πρωταγωνιστής σε πολλές και εξαιρετικές ταινίες, δεν κρύβει καθόλου τις απόψεις αλλά και την οργή του για όσα βλέπει γύρω του.

Αμέσως μετά την παράσταση του Άμλετ στην οποία παίζει αυτή την περίοδο στο Barbican του Λονδίνου, συγκεκριμένα την περασμένη Τρίτη, πήρε τον λόγο απέναντι στους θεατές και εξέφρασε την οργή του για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται την προσφυγική κρίση το πολιτικό σύστημα στη Βρετανία.

Μετά από κάθε παράσταση βγάζει έναν μικρό λόγο, με συχνές αναφορές στο γεγονός ότι η Μ. Βρετανία έχει δεχθεί μόνο 20.000 πρόσφυγες μέσα σε 5 χρόνια. Παράλληλα, ζητά από τους θεατές να προσφέρουν ό,τι μπορούν προς βοήθεια των Σύριων προσφύγων. Μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να συγκεντρώσει περισσότερες από £150.000 (περίπου €209.000) από τις δωρεές του κοινού, για να ενισχύσει την ΜΚΟ Save the Children.

Αυτή τη φορά ο οργή του ξεχείλισε και είπε «fuck the politicians» κερδίζοντας τις επευφημίες του κοινού, όπως δήλωσε στην Daily Mail, ένας παρεβρισκόμενος, ενώ συμπλήρωσε ότι «Κανένας δεν βάζει τα παιδιά του σε μια βάρκα, εκτός αν το νερό είναι πιο ασφαλές από την ξηρά».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων