Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Γκεμπελικό χαρακτήρισε πρωτοσέλιδο της “Αυγής” η Νέα Δημοκρατία

Χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής» –πολιτικό «ανφέρ» προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο παρομοιάζει με ναζί– από την Πειραιώς τονίζεται ότι η κυβέρνηση ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό της.

Το πρωτοσέλιδο «λάσπης», που μιλάει ακόμη για ακροδεξιά στροφή της Ν.Δ., προκάλεσε έντονη ενόχληση στην Πειραιώς, παρότι ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει ότι επιχειρώντας να βγει από τη δύσκολη θέση, η κυβέρνηση θα προσφύγει και πάλι στη συνήθη τακτική επιθέσεων λάσπης, χυδαιότητας και «εσθονικού» τύπου αντιπερισπασμούς, μήπως και περισώσει τα «αριστερά» προσχήματα. Το θέμα απασχόλησε, όπως ήταν αναμενόμενο, και τον χθεσινό «πρωινό καφέ» του «γαλάζιου» επιτελείου υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη. Ακολούθησε μια λιτή, αλλά σκληρή ανακοίνωση, στην οποία η Ν.Δ. αναφέρεται σε «γκεμπελικό» πρωτοσέλιδο που ξεπέρασε σε αθλιότητα «ακόμα και την πολιτική της κυβέρνησης», προσθέτοντας με ειρωνεία ότι αυτό είναι «επίτευγμα», ευχόμενη «εις κατώτερα».

Η Πειραιώς μιλάει για επιχείρηση της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα στην κοινωνία και στην οικονομία, επιχείρηση που εκτιμάται ότι θα κλιμακωθεί όταν η κυβέρνηση πάρει στα χέρια της τις πρώτες δημοσκοπήσεις του φθινοπώρου (ενώ στο μεταξύ μεσολάβησε και η ολιγωρία της στα πύρινα μέτωπα). Στην ίδια «αδιέξοδη», σύμφωνα με κύκλους της Πειραιώς, στρατηγική, εξάλλου, αποδίδονται και οι «αριστερές» κορώνες κυβερνητικών στελεχών, οι οποίες ταυτόχρονα επιχειρούν να συσπειρώσουν και να περιχαρακώσουν ό,τι απέμεινε από τον σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου, του Στ. Κοντονή, είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Ν. Βούτση περί Ορθοδοξίας, όπως και του Κ. Γαβρόγλου με αφορμή τον θόρυβο που ξέσπασε για την εξαγορά της στρατιωτικής του θητείας κάνοντας χρήση του διατάγματος της χούντας. Για «χυδαία επιχείρηση διχασμού της ελληνικής κοινωνίας την οποία επιχειρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που βρίσκεται σε αποδρομή», κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. (ρ/σ ΣΚΑΪ). Σχολιάζοντας το πρωτοσέλιδο της «Αυγής», ο Β. Κικίλιας αναφέρθηκε στην αδυσώπητη πραγματικότητα για τους Ελληνες που «κανένας και τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει: τη σκληρή υπερφορολόγηση, τις νέες εισφορές, τον ΕΝΦΙΑ, τις περικοπές συντάξεων, τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού».

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας σύγχρονος πολιτικός αρχηγός, βαθιά δημοκράτης, που μπορεί να μιλάει σε όλους τους Ελληνες χωρίς διαχωριστικές γραμμές και αυτό ενοχλεί πολύ», πρόσθεσε, «Υπάρχει κανείς σε αυτή τη χώρα που να πιστεύει ότι ο ναζισμός, που πληρώσαμε ακριβά ως Ελληνες, δεν είναι σκοτεινή περίοδος; Υπάρχει κανένας που να πιστεύει ότι ο σταλινισμός δεν είναι νοσηρό φαινόμενο;», κατέληξε. Eύγλωττος ήταν και ο παραλληλισμός που έκανε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Ο Κ. Χατζηδάκης στα Παραπολιτικά ότι η κυβέρνηση «δεν έχει καμία ευαισθησία να επιβάλει μνημόνια και μέτρα, αλλά έχει ευαισθησία στην κάλυψη των εγκλημάτων του σταλινισμού».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων