Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

ΓΕΕΘΑ: Αμετάβλητες οι κινήσεις του τουρκικού ναυτικού στο Αιγαίο

«Η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη» σχολίαζαν αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ, με αφορμή πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, τις οποίες παρακολουθούν μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο ελληνικός στόλος παραμένει σε επιφυλακή στο Αιγαίο και παρακολουθεί τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων, τα οποία «έβγαλε» από το μεσημέρι της Τρίτης στο Αιγαίο ο Ερντογάν, μερικές ώρες μετά την έκδοση της παράνομης Navtex με την οποία δεσμεύει περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για έρευνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι τα τουρκικά πλοία που απέπλευσαν χθες από τα λιμάνια της Τουρκίας, άλλαξαν ρότα και κατευθύνονται σταδιακά προς τις τουρκικές ακτές.

Εξάλλου, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ τρεις φρεγάτες του τουρκικού ναυτικού έριξαν άγκυρα στα ανοιχτά του Κας απέναντι από το Καστελόριζο, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης τα οποία μεταδίδουν και εικόνες του ειδησεογραφικού πρακτορείου IHA.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι τρεις φρεγάτες έφτασαν στο Κας το πρωί την ώρα που το ερευνητικό πλοίο της Τουρκίας Ορούτς Ρέις βρίσκεται αγκυροβολημένο στην Αττάλεια.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων