Κυριακή, 7 Αυγούστου, 2022

«Γέφυρα» Μητσοτάκη σε Καραμανλή με δήλωση για ΕΛΣΤΑΤ στη ΔΕΘ

Σύσκεψη με τη στενή ομάδα των συνεργατών του πραγματοποίησε προ ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συζητήθηκε μεταξύ άλλων το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και της δίωξης του Ανδρέα Γεωργίου, κυρίως, όμως, οι παρενέργειες που προκάλεσε αυτό στο εσωτερικό της Ν.Δ. Ως γνωστόν η υπόθεση έχει λάβει τέτοια τροπή που πολλά στελέχη που πρόσκεινται στην Καραμανλική πτέρυγα του κόμματος θεωρούν πως «δικαιώνεται ο Κώστας Καραμανλής» και επιβεβαιώνεται πως υπήρξε «πολιτική διαχείριση της ένταξης της χώρας στο πρώτο μνημόνιο με τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009».

Πρόσφατα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου άσκησε αναίρεση επί του αρχικού απαλλακτικού βουλεύματος για τον Ανδρέα Γεωργίου, κάτι που προκάλεσε την παρέμβαση της Κομισιόν (δεδομένου ότι οποιοδήποτε πρόβλημα αφορά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ συμπαρασύρει και την αξιοπιστία της Eurostat) με έμμεσες απειλές για εμπλοκή της δεύτερης αξιολόγησης εάν η Αθήνα δεν αποδεχθεί τα στατιστικά εκείνης της εποχής. Ως εκ τούτου, πριν μερικές ημέρες από τη Βουλή ο Γιώργος Χουλιαράκης προχώρησε σε δήλωση δια της οποίας αποδέχεται την εγκυρότητα των στοιχείων που αφορούν το τρίτο μνημόνιο, κάτι που εμμέσως εκλαμβάνεται ως αποδοχή και των στοιχείων που αφορούν το πρώτο μνημόνιο.

Το θέμα προκάλεσε, ωστόσο, και την συντονισμένη επίθεση από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι κατά του Κώστα Καραμανλή, ενώ από την πλευρά του τελευταίου παρότι δεν εκφράστηκε δημοσίως υπήρξε δυσφορία για το γεγονός ότι η επίσημη Ν.Δ εσιώπησε, αποδεχόμενη έμμεσα την θέση της πρώτης κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου -την οποία έχει επαναλάβει και ο ΓΙάννης Στουρνάρας- για χρεοκοπία της χώρας και ένταξη στο μνημόνιο εξαιτίας της πολιτικής την περίοδο 2007-2009.

Για την «σιωπή» της Ν.Δ υπήρξαν και δηλώσεις στελεχών, όπως του Νικήτα Κακλαμάνη.

HTML tutorial

Σύμφωνα, όμως, με αποκλειστικές πληροφορίες του anatropinews.gr, στην υπό τον κ. Μητσοτάκη σύσκεψη αποφασίστηκε να κλείσουν οι εσωκομματικές πληγές σχετικά με το θέμα αυτό με σχετική αναφορά που θα κάνει ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Ο κ. Μητσοτάκης θα επανέλθει, επί της ουσίας, στη θέση του Αντώνη Σαμαρά (που είχε δεσμευθεί για εξεταστική επιτροπή για το πως η χώρα μπήκε στο μνημόνιο και ανέκρουσε πρύμναν κατόπιν πιέσεων του Ευάγγελου Βενιζέλου προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ που τότε συγκυβερνούσε με τη Ν.Δ) και θα τονίσει τις ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου στη διαχείριση της κρίσης από τις εκλογές του 2009 μέχρι τον Μάϊο του 2010 αλλά και στην άρνησή του να αποδεχθεί την πρόταση Καραμανλή για συναίνεση και λήψη εκτάκτων μέτρων.

Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη, μάλιστα, θα γίνει ενώπιον του Κώστα Καραμανλή που θα παραστεί – όπως κάνει πάντοτε- στην ομιλία του αρχηγού της Ν.Δ στη ΔΕΘ. Οι πληροφορίες θέλουν να έχει ενημερωθεί σχετικά ο πρώην πρωθυπουργός πιθανότατα με «δίαυλο επικοινωνίας» τον σύμβουλο του κ. Μητσοτάκη, Τάκη Θεοδωρικάκο που κρατά ανοιχτή γραμμή με το γραφείο του Κώστα Καραμανλή στην οδό Παναγή Κυριακού.

Η άποψη που επικρατεί στο επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ είναι πως πρέπει να κλείσουν όλα τα εσωκομματικά μέτωπα και να υπάρξει εικόνα ανασυγκρότησης της παράταξης, γι αυτό και δόθηκε εντολή να μην συνεχιστούν τα «ανοίγματα» σε πρόσωπα που φέρουν αρνητικό συμβολισμό για τους Καραμανλικούς.

Πηγή: anatropinews.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων