Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Γεννηματά: Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα, ούτε πολιτικός μπαλαντέρ

Στη Χαλκίδα μίλησε την Τρίτη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της περιοδείας της, με αφορμή τις εκλογές του νέου φορέα στην Κεντροαριστερά.

Εκεί, η κα Γεννηματά ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για το νέο φορέα, τονίζοντας πως “μπορώ να εγγυηθώ ότι ενωμένοι θα φτάσουμε στη νίκη, στην πραγματική ελπίδα. Όσο μεγαλύτερη συμμετοχή τόσο μεγαλύτερη δυναμική” .

Επίσης, επισήμανε ότι “κοιτάμε ψηλά: Γιατί δεν βολευτήκαμε ποτέ και δεν πρόκειται να βολευτούμε με μια μικρή άνοδο των ποσοστών μας. Γιατί δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα των άλλων, δεν είναι όνειρό μας ο ρόλος του πολιτικού μπαλαντέρ. Ο ρόλος μας είναι αυτόνομος, αυτοδύναμος, αυτοτελής. Έτσι πορευτήκαμε τα τελευταία χρόνια, έτσι θα πορευτούμε και στο μέλλον.”

 

Δέκα ήταν τα βασικά σημεία της ομιλίας της κ. Γεννηματά:

1. Η παράταξή μας γίνεται και πάλι Πρωταγωνιστής στις πολιτικές εξελίξεις. Για να οδηγήσει τη χώρα μας στην έξοδο από την κρίση και να φέρει καλύτερες ημέρες για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Για να τελειώνουμε με την Κυβέρνηση της εξαπάτησης. Για να τελειώνουμε με το λαϊκισμό, την υποκρισία, τη διγλωσσία, την ανικανότητα. Για να τελειώνουμε με το νέο διχασμό του λαού μας.

2. Κοιτάμε ψηλά: Γιατί δεν βολευτήκαμε ποτέ και δεν πρόκειται να βολευτούμε με μια μικρή άνοδο των ποσοστών μας. Γιατί δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα των άλλων, δεν είναι όνειρό μας ο ρόλος του πολιτικού μπαλαντέρ. Ο ρόλος μας είναι αυτόνομος, αυτοδύναμος, αυτοτελής. Έτσι πορευτήκαμε τα τελευταία χρόνια, έτσι θα πορευτούμε και στο μέλλον.

3. Όσοι βλέπουν στο μέλλον της Κεντροαριστεράς το ρόλο του βολικού κυβερνητικού εταίρου και όσοι με πονηριά μας τοποθετούν προς τη μια ή την άλλη μεριά, θα διαψευστούν. Οι πολίτες περιμένουν από εμάς, να αποδυναμώσουμε τόσο την πλαστή Αριστερά του κ. Τσίπρα, όσο και τη γνήσια Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Δεν θα γίνουμε ένα άμορφο κόμμα του μεσαίου χώρου με αντάλλαγμα καρέκλες εξουσίας.

4. Πως θα παραχθεί ο πλούτος; Γιατί κι εδώ έχουμε διαφορά. Τι λέει η Δεξιά; Η Δεξιά λέει να τα αφήσουμε όλα στην αγορά. Εμείς λέμε ότι χρειάζεται να φέρουμε μεγάλες επενδύσεις από το εξωτερικό, αλλά χρειάζεται να στηρίξουμε και τις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, που άντεξαν μέσα στην κρίση και που αν τους δώσουμε κίνητρα μπορούν να επενδύσουν στην καινοτομία και να δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

5. Είναι μια σημαντική διαφορά αυτή και είναι μεγάλη διαφορά και με το ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει στόχο την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης. Είναι στρατηγική τους επιλογή η φτωχοποίηση της, για να μπορέσουν να επιβληθούν με τα συσσίτια και τα επιδόματα. Δεν είναι αυτό το μέλλον που ονειρευόμαστε για τον ελληνικό λαό και για τη νέα γενιά της πατρίδας μας.

6. Στόχος μας, που πρέπει να γίνει εθνικός στόχος: να δημιουργήσουμε δουλειές, συνθήκες, προϋποθέσεις, διαδρομές για να μείνουν τα παιδιά στον τόπο τους και να γυρίσουν όλα αυτά που ξενιτεύτηκαν και αναζήτησαν την προκοπή εκτός Ελλάδας. Δεν είναι αυτός ένας στόχος που μπορεί να μας ενώσει και να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας επιτέλους;

7- Έχουμε ιστορία, διαδρομή, στελέχη, γνώση, έχουμε την ικανότητα, έχουμε την ετοιμότητα να αναλάβουμε ευθύνες και να οδηγήσουμε τη χώρα μακριά από την επιτροπεία, με μια προοδευτική διακυβέρνηση και αυτός είναι ο μεγάλος στόχος. Έχουμε τα χέρια απλωμένα για όσους απομακρύνθηκαν. Για όσους πικράθηκαν, για όσους διαψεύστηκαν. Για τους προοδευτικούς πολίτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους, τους άνεργους, τους επαγγελματίες, τους ανθρώπους της παραγωγής και της εργασίας. Για όσους μοχθούν καθημερινά, αγανακτούν καθημερινά και αναζητούν πραγματική διέξοδο και αληθινή ελπίδα.

8 . Δεν αφορά το κάλεσμά μας όσους έτρεξαν να βρουν στασίδι εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ας συνεχίσουν να είναι το έρμα σε μια μισοβυθισμένη κυβέρνηση. Δεν έχουν καμιά θέση στο χώρο μας.

9. Η νέα Αλλαγή ξεκίνησε συντρόφισσες και σύντροφοι, ο κύβος ερρίφθη και πλέον η σκυτάλη είναι στα χέρια σας, είναι στα χέρια των προοδευτικών πολιτών.

10. Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης, ζητώ καθαρή εντολή για να προχωρήσουμε μαζί. Μπορώ να εγγυηθώ ότι ενωμένοι θα φτάσουμε στη νίκη, στην πραγματική ελπίδα. Όσο μεγαλύτερη συμμετοχή τόσο μεγαλύτερη δυναμική.

Πηγή: thecaller.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων