Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Γεωργιάδης: Δεν είναι χαμένη η φετινή χρονιά για τον τουρισμό

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το σχέδιό της για τον τουρισμό. «Δεν θεωρούμε την φετινή χρονιά χαμένη. Δεν θα είναι χρονιά ρεκόρ, προφανώς, αλλά από μία μικρότερη πίτα η Ελλάδα μπορεί και θα διεκδικήσει μεγαλύτερο κομμάτι. Δεν θα αφήσουμε την τουριστική βιομηχανία να καταστραφεί, έχουμε πολλές ιδέες και θα τις χρησιμοποιήσουμε», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ ανέφερε ότι είναι πρόωρο ακόμη να ειπωθεί ποιες ξενοδοχειακές μονάδες και ποιες όχι.

Σημειώνεται ότι, αναφερόμενος στο φετινό καλοκαίρι ο λοιμωξιολόγος Νικόλαος Σύψας, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρχει ο μαζικός τουρισμός των προηγούμενων ετών, αλλά θα υπάρχει τουρισμός με κανόνες και με έλεγχο. Παράλληλα, μιλώντας στο STAR, δήλωσε ότι οι κανόνες όπως η τήρηση αποστάσεων θα συνεχιστούν ακόμη και στις παραλίες.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η «γενικά η οικονομία δείχνει καλά σημάδια», παρά τα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενώ σημείωσε ότι κανένας δείκτης δεν αποτυπώνει εικόνα κατάρρευσης. Σε ό,τι αφορά την άρση των μέτρων, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι «όσο πηγαίνουμε καλύτερα ως προς τα κρούσματα, τόσο θα ανοίγει παράθυρο ευκαιρίας για σταδιακή χαλάρωση» και συμπλήρωσε ότι τον ρυθμό θα τον αποφασίσουν οι ειδικοί. «Αυτή η κρίση έχει τα χαρακτηριστικά μαραθωνίου δρόμου. Δεν πρέπει να είμαστε ανυπόμονοι γιατί έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια. «Δεν υπάρχουν πρόωρες εκλογές. Δεν είναι παιχνίδι η πολιτική. Στο τέλος της τετραετίας θα μας κρίνουν οι πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν», ανέφερε σχετικά. Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στις επικρίσεις του Αλέξη Τσίπρα για αδιαφάνεια στα προγράμματα κατάρτισης των επιστημόνων. «Η ιδέα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να μας πει ότι τα πλαίσια το προγραμμάτων κατάρτισης των επιστημόνων είναι αδιαφανή είναι στα όρια της κωμωδίας. Παρασύρανε τον κ. Τσίπρα και τον υποβιβάσανε από πρώην πρωθυπουργό σε τρολ διαδικτύου», είπε ο υπουργος Ανάπτυξης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων