Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Γεωργιάδης: Δεν θα αφήσουμε χωρίς στήριξη εταιρείες όπως η Aegean

Η ελληνική κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο στήριξης της Aegean, χωρίς ακόμη να έχει καταστεί σαφές εάν το σχέδιο προβλέπει τη συμμετοχή του κράτους στο μετοχικό κεφάλαιο του αερομεταφορέα. «Δεν θα αφήσουμε εταιρείες όπως η Aegean, χωρίς φροντίδα», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει ήδη σχέδιο για την Aegean «το οποίο όμως δεν είναι ακόμη έτοιμο, οπότε δεν είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε το ολοκληρωμένο κυβερνητικό σχέδιο, επεξεργαζόμαστε ένα τέτοιο σχέδιο και στόχος μας είναι να μην βρεθεί σε θέση αδυναμίας η εταιρεία», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης ατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου όπου παρουσιάσθηκαν αναλυτικά τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη της οικονομίαςκ

Ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε στρατηγικού χαρακτήρα την εταιρεία και για το θέμα που αντιμετωπίζει ανέφερε πως οι ανταγωνιστές της Aegean λαμβάνουν κρατικές επιχορηγήσεις και αυτό δημιουργεί στον κλάδο νόθευση των κανόνων ανταγωνισμού, οπότε και είναι λογικό η εταιρεία να έχει αγωνία για το μέλλον της.

Επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο για να μην βρεθεί σε θέση αδυναμίας. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο το σχέδιο να προβλέπει το κράτος να αποκτήσει ποσοστό στην εταιρεία σε αντάλλαγμα της οικονομικής βοήθειας, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «το πρόβλημα δεν είναι αν θα μπει το Δημόσιο ως μέτοχος στην εταιρεία, αλλά να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο», είπε ο υπουργός.

Για την επένδυση στον Πρίνο, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι η ζημιά έγινε όχι λόγω του κορωνοϊού αλλά λόγω της μεγάλης πτώσης στην τιμή του πετρελαίου και ανέφερε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις, ενώ εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί να υπάρξει παρέμβαση καθώς η τιμή έχει αρχίσει πάλι να αυξάνεται.

Για τις 40 στρατηγικές επενδύσεις συνολικού ύψους 6 δισ. ευρώ ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως άπτονται διαφόρων υπουργείων και θα δοθεί αναλυτική λίστα γι΄αυτά το προσεχές διάστημα, ενώ υπογράμμισε ότι τα δημόσια έργα θα διαδραματίσουν το δικό τους ρόλο στην ανάσχεση της ύφεσης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων