Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Γεωργιάδης: «Μάλλον ανοίγουν και τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής»

Δεν αποκλείεται να ανοίξουν και τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής την προσεχή Δευτέρα, σύμφωνα με όσα  δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σημείωσε ότι οι ειδικοί θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις.

Ο ίδιος τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να τηρούνται τα μέτρα, διότι διαφορετικά θα επανέλθουμε στο υπάρχων καθεστώς.

Ερωτηθείς για το ποια καταστήματα θα ανοίξουν από τη Δευτέρα κι αφού επανέλαβε ότι υπάρχουν πολλά σενάρια, είπε ότι η κεντρική ιδέα είναι να ανοίξουν τα καταστήματα που είτε είναι εποχικά, είτε κάνουν το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου τους την περίοδο των εκπτώσεων.

Έτσι τα καταστήματα που αναμένεται να ανεβάσουν ρολά, είναι τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και χρυσοχοΐας, αλλά και αυτά που πουλάνε εποχικά είδη, όπως κουβέρτες, χαλιά κλπ.

Σημαντικό κατά τον κ. Γεωργιάδη είναι η αποφυγή συνωστισμού στους δρόμους και έξω από τα καταστήματα. Τα μαγαζιά δε θα ανοίξουν για να πάμε βόλτα, όπως χαρακτηριστικά είπε επισημαίνοντας ότι δεν θα υπάρχουν γεωγραφικοί περιορισμοί μεταξύ δήμων.

Ερωτηθείς για τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης άκρων, αν και για πολλοστή φορά παρέπεμψε στις εισηγήσεις των ειδικών, άφησε να εννοηθεί ότι θα ανοίξουν κι αυτά από την προσεχή Δευτέρα.

Ο υπουργός Ανάπττυξης επισήμανε ακόμα ότι ο ίδιος είναι υπέρ του ανοίγματος των βιβλιοπωλείων ενώ για την εστίαση αρκέστηκε στη δήλωση ότι οι ειδικοί θεωρούν τα μαγαζιά αυτά εστίες υπερμετάδοσης και δύσκολα θα ανοίξουν σύντομα.

Διαφορετικά είναι τα πράγματα για τα κέντρα αισθητικές, είπε ο κ. Γεωργιάδης, λέγοντας πως θα ανοίξουν σε πιο «κοντινή ταχύτητα».

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης, αν και παρέπεμψε για ακόμη μια φορά στις εισηγήσεις των ειδικών, είπε ότι σε ένα από τα σενάρια που εξετάζονται, είναι καταστήματα που δε θα ανοίξουν από την προσεχή Δευτέρα με τη μέθοδο του click in shop, να λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click away.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων