Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Γεωργιάδης: Ζημιά για την οικονομία μια μακρόχρονη προεκλογική περίοδος με τοξικότητα

Μια μακρόχρονη προεκλογική περίοδος με μεγάλη ένταση θα αποτελέσει ζημιά και για την οικονομία, επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς αν οι κάλπες θα στηθούν το φθινόπωρο ή την ερχόμενη άνοιξη, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε στην ΕΡΤ ότι αυτό δεν είναι δική του αρμοδιότητα.

«Μια μακρόχρονη προεκλογική περίοδος, με εξαιρετικά μεγάλη ένταση και τοξικότητα, θα αποτελέσει από ένα σημείο και έπειτα ζημιά και για την οικονομία. Η οικονομία δεν αρέσκεται στην αβεβαιότητα και τους συνεχείς καβγάδες. Όσο η αντιπολίτευση αυξάνει τους τόνους, ενώ πλησιάζουμε ούτως ή άλλως προς τις εκλογές, αυτό θα επιβαρύνει και την οικονομία. Καλό είναι αυτό να αποφευχθεί», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Όταν ρωτήθηκε αν θα επέλεγε εκλογές το φθινόπωρο, σε περίπτωση που ήταν στο χέρι του, απάντησε: «Αν ήταν στο χέρι μου, θα προτιμούσα να έχουμε μια φυσιολογική αντιπολίτευση, να κάνουμε μια φυσιολογική αντιπολίτευση και να πάμε στο τέλος της τετραετίας. Δεν ξέρω αν αυτό είναι εφικτό».

HTML tutorial

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών. «Ποτέ δεν αποκλείσαμε τη συνεργασία. Αλλά δεν έχω δει κάποιο κόμμα που να λέει ότι θέλει να συνεργαστεί με κανένα. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θέλει να κάνει προοδευτική διακυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ, ο Βαρουφάκης, το ΚΚΕ, του είπαν ότι δεν θέλουν να κάνουν κυβέρνηση μαζί του. Άρα, πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει προοδευτική διακυβέρνηση μόνος του;», ανέφερε αρχικά.

«Εμείς ακούμε τον Ανδρουλάκη- και χθες στο ευρωκοινοβούλιο- που λέει ότι δεν θέλει καμία συνεργασία με τον Μητσοτάκη. Με ποιον θα κάνουμε συνεργασία, με τον εαυτό μας;», συμπλήρωσε, ενώ ερωτηθείς για την πιθανότητα συνεργασίας της ΝΔ με τον Κυριάκο Βελόπουλο, απάντησε: «Είναι δυνατόν ποτέ να κάνουμε συνεργασία με τον Βελόπουλο; Δεν μπορεί να γίνει κυβέρνηση με ένα κόμμα με το οποίο διαφωνείς στα βασικά».

Η ελληνική οικονομία πηγαίνει πάρα πολύ καλά, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος θα μπορούσε να θεωρήσει ότι η οικονομία θα είναι παράγοντας ανησυχίας. Θα υπάρχει δυσκολία τον χειμώνα. Αυτό θα είναι λόγω του προέδρου Πούτιν, του εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και της ενδεχόμενης διακοπής του ρωσικού φυσικού αερίου», τόνισε.

Αναφερόμενος στον τουρισμό, εκτίμησε ότι τα έσοδα θα είναι υψηλότερα σε σύγκριση με εκείνα του 2019. «Μπορεί οι αφίξεις να είναι λίγο λιγότερες, αλλά στα έσοδα θα είμαστε πιο πάνω. Ο μέσος όρος της δαπάνης των τουριστών που προσελκύουμε είναι σημαντικά υψηλότερος από το 2019», τόνισε.

Το χρέος, επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης, δεν εμπνέει καμία ανησυχία αυτή τη στιγμή. «Όσο συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις, έχουμε πολιτική σταθερότητα, έρχονται επενδύσεις και αναπτύσσεται η οικονομία,
ο λόγος χρέους-ΑΕΠ θα βελτιώνεται με μεγάλη ταχύτητα», πρόσθεσε και σημείωσε ότι η οικονομία δεν αγαπά την πολιτική αστάθεια.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων