Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Γερμανία: Κάτω από το 10% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca στους άνω των 65 ετών

Δημοσίευμα της Handelsblatt στη Γερμανία αναφέρει ότι το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορωνοϊό έχει αποτελεσματικότητα κάτω του 10% στους ανθρώπους ηλικίας άνω των 65 ετών.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ανέρχεται στο 8%, με την Bild να επιβεβαιώνει και να επισημαίνει ότι ίσως το συγκεκριμένο εμβόλιο δε συστήνεται για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Η Astrazzeneca έχει προχωρήσει σε διάψευση και πλέον είναι αντιμέτωπη με δύο σοβαρά ζητήματα, αφού πρόσφατα είχε ανακοινώσει ότι δεν θα μπορέσει να καλύψει την συμφωνημένη με την ΕΕ ποσότητα εμβολίων έως το τέλος Μαρτίου.

Tι αναφέρει η εταιρεία

Σε ανακοίνωση της χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα «απολύτως ανακριβή» και αναφέρει πως η Επιτροπή Εμβολιασμού της Βρετανίας έχει δώσει το πράσινο φως για χρήση του εμβολίου από ηλικιωμένους, προσθέτοντας πως έχουν παρουσιάσει υψηλή ανοσολογική απόκριση.

Η Βρετανία είναι η πρώτη χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο της AstraZeneca, χωρίς ανώτατο όριο ηλικίας. Στην βασική δοκιμή του εμβολίου δεν συμμετείχαν άτομα άνω των 55 καθώς στόχευε κυρίως σε υγειονομικό προσωπικό. Ηλικιωμένοι εισήλθαν αργότερα στις δοκιμές, αναφέρει το Reuters.

Ερευνητές της Οξφόρδης, σε δημοσίευσή τους στο Lancet την 8η Δεκέμβρη, ανέφεραν πως τα δεδομένα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε ηλικιωμένους ήταν ακόμη περιορισμένα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων