Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

To γερμανικό κυβερνών κόμμα CSU απαιτεί οι μετανάστες να μιλάνε σπίτι τους γερμανικά

Το κόμμα της Ένωσης των Χριστιανοκοινωνιστών Βαυαρίας (CSU), που είναι ένα από τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού του οποίου ηγείται η Μέρκελ, έκανε μια πρόταση που έχει προκαλέσει σάλο στην κοινή γνώμη και τις κοινότητες μεταναστών στη Γερμανία.

Η πρόταση αναφέρει ότι «Τα πρόσωπα που θέλουν να παραμείνουν εδώ σε μόνιμη βάση θα πρέπει να υποχρεώνονται να μιλάνε γερμανικά δημοσίως αλλά και εντός της οικογένειας». Η πρωτοφανής αυτή πρόταση περιέχεται σε ένα πολιτικό σχεδιασμό που έχει προταθεί για έγκριση, σήμερα από τους ηγέτες του κόμματος.

Πρόκειται για ένα επιθετικό έμμεσο συντηρητικό αντανακλαστικό του κόμματος, σε μια φάση που η μετανάστευση στη Γερμανία αυξάνεται έντονα. Φυσικά η αύξηση της μετανάστευσης γίνεται και μέσα από σχεδιασμό της γερμανικής κυβέρνησης αλλά και ως αποτέλεσμα της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Θυμίζω στον αναγνώστη τη χαρακτηριστική δήλωση του Σόιμπλε, που έκανε ανοιχτό κάλεσμα στους έλληνες που αναζητούν καλύτερες συνθήκες ζωής να επιλέξουν τη Γερμανία για να μεταναστεύσουν.

Η μετανάστευση νέων ανθρώπων στη Γερμανία, με πολλούς από αυτούς να κατέχουν ανώτατους ή και παραπάνω τίτλους σπουδών, αποτελεί για τη Γερμανία άλλο ένα μεγάλο κέρδος από την κρίση στον ευρωπαϊκό νότο και αλλού. Εκπαιδευμένο, καταρτισμένο εργατικό δυναμικό χωρίς να έχει επενδύσει το γερμανικό κράτος νωρίτερα σε αυτό.

Πάντως η αδιανόητη αυτή πρόταση έχει ήδη εγείρει αντιδράσεις από τα κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό. Ο αξιωματούχος από το CDU της Μέρκελ ανέφερε σχετικά: «Δεν αφορά τους πολιτικούς εάν εγώ μιλάω λατινικά, κλίνγκον ή τις διαλέκτους του κρατιδίου της Έσσης στο σπίτι μου». Η γενική γραμματέας του σοσιαλδημοκρατικού (SPD) χαρακτήρισε την πρόταση του CSU ως «απολύτως παράλογη» ενώ συμπλήρωσε ότι «Το κράτος δεν έχει κανένα ρόλο στο να αποφασίσει ποια γλώσσα θα μιλάνε οι άνθρωποι όταν βρίσκονται στο ίδιο τους το σπίτι».

Πληροφορίες αντλήθηκαν από skai.gr

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων