Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Γεροβασίλη: Είμαστε στο τελικό κείμενο στη συμφωνίας

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Μετά την εκπρόσωπο της Κομμισιόν που δήλωσε ότι είναι ρεαλιστικός ο στόχος ολοκλήρωσης της συμφωνίας πριν τις 20 Αυγούστου αλλά και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που βλέπει τη συμφωνία προ των πυλών και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι βρισκόμαστε κοντά στο τελικό κείμενο της συμφωνίας, μιλώντας στο ραδιόφωνο ΒΗΜΑ FM.

H ίδια μάλιστα επικαλέστηκε δήλωση του Γιούνκερ στην οποία ο ίδιος εξέφρασε την ίδια αντίληψη: «Είμαστε πραγματικά κοντά στο να έχουμε μια συμφωνία πριν από τις 20 Αυγούστου και οι διαπραγματεύσεις προχωρούν με πολύ ικανοποιητικό τρόπο».

Στην ίδια συνέντευξη ερωτήθηκε η κα Γεροβασίλη για το ζήτημα του εκλογικού νόμου και απάντησε την πάγια αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι πρόκειται να επιληφθεί του ζητήματος. «Αμέσως μετά τη σύναψη της συμφωνίας, το επόμενο διάστημα, χωρίς να ορίζεται επακριβώς, η κυβέρνηση σκοπεύει να ανοίξει τα θέματα του πολιτικού συστήματος. Εμείς έχουμε θέσεις γι` αυτό και επεξεργαζόμαστε διαρκώς ρεαλιστικές προτάσεις περί αυτού του μεγάλου ζητήματος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

HTML tutorial

Βέβαια η ίδια δεν παρέλειψε να σχολιάσει την επιθυμία της αντιπολίτευσης για αλλαγή του εκλογικού νόμου προς ένα πιο αναλογικό σύστημα, αναφέροντας ότι «από την πλευρά της αντιπολίτευσης σήμερα δεν μπορεί να εκφράζονται και να κουνιούνται δάχτυλα από αυτούς οι οποίοι συνέταξαν και υπηρέτησαν την πολιτική με βάση όλα αυτά. Σήμερα, επειδή δε τους συμφέρει, στέκονται απέναντι ως να ήταν πάραυτα υποστηρικτές της απλής αναλογικής. Υπάρχει μια αντίφαση η οποία δε μπορεί να περάσει ασχολίαστη». Ξεκαθάρισε δε ότι αν υπάρξουν εκλογές στο μεσοδιάστημα αυτές θα γίνουν με τον υπάρχων εκλογικό νόμο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων