Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Γευστικές απολαύσεις σε έναν ξεχωριστό περίπατο στις αγορές της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Σε έναν ξεχωριστό περίπατο που διοργάνωσε η ομάδα Thessaloniki Walking Tours σε διάφορα ιστορικά σημεία της πόλης είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σήμερα οι Θεσσαλονικείς. Η αφετηρία της διαδρομής ήταν η Πλατεία Αριστοτέλους, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Ο περίπατος ξεκίνησε με πρώτη στάση τη Ρωμαϊκή Αγορά, και στη συνέχεια προχώρησε στην Παναγιά των Χαλκέων, στο Λουτρά Μπέη Χαμάμ, στις αγορές Καπάνι, Άθωνος και Μοδιάνο, ενώ κατέληξε στο Λιμάνι της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής οι πολίτες γεύτηκαν διάφορα εδέσματα στην Άθωνος και το Καπάνι. Παράλληλα, οι καταστηματάρχες αφηγήθηκαν την ιστορία τους στους περιπατητές!

Οι Θεσσαλονικείς που συμμετείχαν στον περίπατο βρέθηκαν σε σημεία της πόλης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αρχαιλογική σημασία.

«Οι περίπατοι που προτείνουμε στους επισκέπτες της πόλης και στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης έχουν ως στόχο να γνωρίσουν την πόλη τους καλύτερα, να συνδεθούν ξανά, να θυμηθούν ή να μάθουν κάποια πράγματα από διάφορα σημεία και από διάφορους τόπους τα οποία τα προσπερνούμε βιαστικά μέσα στην καθημερινότητά μας», όπως δήλωσε στο Thestival.gr η Εύη Καρκίτη, δημοσιογράφος και μέλος της ομάδας Thessaloniki Walking Tours.

Η Thessaloniki Walking Tours έχει περίπτερο σήμερα και αύριο στον «Χάρτη των γεύσεων» ενημερώνοντας για τις δράσεις και την εμπειρία της από την πόλη.

Δείτε τις ΦΩΤΟ και τα VIDEO:

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων