Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Για ποιο λόγο υπάρχουν οι γραμμές στην πίσω πλευρά του iPhone

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιος είναι ο ρόλος των οριζόντιων γραμμών στην πίσω πλευρά των iPhone;

Αν γυρίσετε για παράδειγμα ένα iPhone 6 ή 6s στην πίσω πλευρά θα δείτε τις μυστηριώδεις πλαστικές γραμμές να διασχίζουν τη συσκευή στο πάνω και στο κάτω μέρος. Οι γραμμές αυτές είναι στην πραγματικότητα οι κεραίες του τηλεφώνου και είναι μάλλον σημαντικές διότι με αυτό τον τρόπο το τηλέφωνο επικοινωνεί με το δίκτυο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror αυτές οι κεραίες δεν μπορούν να κρυφτούν μέσα στο ακουστικό, επειδή η μεταλλική κατασκευή του τηλεφώνου θα εμποδίσει τη διαφυγή των ραδιοκυμάτων, εμποδίζοντας τις κεραίες να κάνουν αποστολή και λήψη πληροφοριών. Αντ’ αυτού, η Apple αποφάσισε να καλύψει τις κεραίες με πλαστικό, μέσω του οποίου τα ραδιοκύματα μπορούν να περάσουν και να τα κολλήσουν στο εξωτερικό της συσκευής.

Όταν κυκλοφόρησε το iPhone 6 οι σχεδιαστές αμφισβήτησαν το κατά πόσο ο συνιδρυτής της Apple, Steve Jobs, θα επέτρεπε αυτές τις μη αισθητικά συνεκτικές γραμμές. Παλιότερα, ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα οι κεραίες παρουσίαζαν προβλήματα επικοινωνίας στις συσκευές της Apple ενώ τα πράγματα τώρα έχουν βελτιωθεί.

Φήμες πάντως αναφέρουν ότι η Apple δέχτηκε έντονες κριτικές για το iPhone 6 και ότι η εταιρεία ποντάρει πολλά στο νέο iPhone 7 που θα λανσαριστεί τους επόμενους μήνες. Δεν είναι γνωστό ωστόσο αν αυτό σημαίνει αλλαγή και στην εμφάνιση όπως για παράδειγμα στο που θα βρίσκεται η κεραία και αν θα διατηρηθούν οι πλαστικές γραμμές. Τον τελευταίο καιρό πάντως διαρρέουν πολλές φήμες για τη νέα εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά του καινούριου μοντέλου της Apple χωρίς κάτι να έχει επιβεβαιωθεί ή διαψευσθεί.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων