Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022

Για ποιον δήμαρχο υπάρχουν σενάρια αφορισμού από την Εκκλησία για τη λειτουργία Αποτεφρωτηρίου

Με βασικό θέμα συζήτησης την έγκριση εγκατάστασης και λειτουργίας Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών, καθώς και Αποτέφρωσης Οστών στον ΒΙΟΠΑ της πόλης, συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, στις 10:30 στο κτίριο Λαδόπουλου, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρών.

Σύμφωνα με το τοπικό portal patrastimes.gr, το θέμα αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από συντηρητικούς κύκλους της Εκκλησίας, ενώ υπάρχουν σενάρια ακόμη και για αφορισμό του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα έγραφε ότι η δημοτική αρχή Πατρέων, είναι αποφασισμένη μέσα στον χρόνο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της αλλά και σε ότι προστάζει το ιδεολογικό και πολιτικό της στίγμα, σε ότι αφορά στη διαχείριση του μείζονος προβλήματος των νεκρών.

Παρόλο που με νόμο οι αυτοδιοικήσεις υποχρεούνται από το 2006 να προχωρήσουν στη δημιουργία αποτεφρωτηρίων, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα χώρου αλλά και δημιουργίας νέων κοιμητηρίων, οι δύο προηγούμενες Δημοτικές Αρχές (Φούρα-Δημαρά) απέφυγαν να αναλάβουν την ευθύνη.

Αιτία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος από την εκλογική τους πελατείας, αλλά προπάντων η σχέση που είχαν οικοδομήσει με την τοπική εκκλησία, δεν τους επέτρεπαν να πάνε σε λήψη μιας απόφασης που εκ των αρπαγμάτων θα οδηγούσε σε ρήξη μαζί της.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του patrastimes.gr, η απόφαση της Δημοτικής Αρχής για την Δημιουργία αποτεφρωτηρίου νεκρών στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου Πατρέων είναι ήδη ειλημμένη και στο πλαίσιο αυτό έχουν χαρτογραφηθεί και εξετάζονται για τη σχετική χωροθέτηση του τρείς περιοχές.

Η μια βρίσκεται σε έκταση κοντά στο Βιοτεχνικό Πάρκο. Οι άλλες δύο επίσης στο Ανατολικό διαμέρισμα, σε περιοχή η οποία δεν συνορεύει με κατοικίες και η άλλη προς την πλευρά του Πανεπιστημίου επίσης σε περιοχή που δεν έχει θέα και επαφή με κατοικίες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων