Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Για πρώτη φορά, ένας χάρτης με όλες τις μεταναστευτικές ροές ανά τον κόσμο

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, και μετά την πολύκροτη ομιλία του Jean Claude Junker για την κατάσταση της Ένωσης και την ανάδειξη του μεταναστευτικού σε πρωταρχικό ζήτημα της πολιτικής ατζέντας, ανέκυψε ένα ζήτημα μεταξύ πανευρωπαϊκών -και όχι μόνο- φορέων σχετικά με την πλήρη καταγραφή των μεταναστευτικών ρευμάτων προς την γηραιά ήπειρο.

Ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα που λαμβάνονται από την Παγκόσμια Τράπεζα το 2010, έχτισε ένα εργαλείο που βοηθά τους χρήστες να κατανοήσουν τους αριθμούς για την εισροή και εκροή μεταναστών σε κάθε χώρα.Κάθε σφαιρίδιο αντιπροσωπεύει έναν αριθμό περίπου 20.000 ατόμων, τα οποία αναγράφουν τις εθνικότητες των μεταναστών. Πρόκειται ουσιαστικά για μία πειραματική database επάνω στην οποία θα δουλέψουν επιστήμονες όλων των κλάδων για να αποτυπώσουν με σαφήνεια και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια τις μεταναστευτικές ροές από τις χώρες τις μέσης ανατολής -για αρχή- αλλά και από όλο τον κόσμο.

Για να χρησιμοποιήσετε την οπτικοποίηση, κάντε κλικ σε μια χώρα και να δείτε τις μεταναστευτικές ροές προς και από αυτή.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων