Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Για τις δηλώσεις με αφορμή την 71η επέτειο από την απελευθέρωση της Αθήνας

Γράφει η Evi Evan

Η πολλή μνήμη βλάπτει, όπως και κάθε πολύ….!!!

εδώ και μέρες, η δημόσια τηλεόραση έντονα προβάλλει, τους εορτασμούς, τις εκδηλώσεις, τα γεγονότα που έχουν προγραμματιστεί στην Πρωτεύουσα κι αφορούν στην Απελευθέρωση της πόλης των Αθηνών από τους Γερμανούς, στις 12 Οκτωβρίου του 1944. πολύ καλά κάνει!!! κάποιοι όμως δεν κάνουν καθόλου καλά κι ο λόγος αφορά σε δηλώσεις δημοσίων και πολιτικών προσώπων που ακούστηκαν σήμερα, στις Μεσημβρινές Ειδήσεις.

1ο. ο κος Καμίνης, Δήμαρχος Αθηναίων, στον λόγο του, κατά την εκδήλωση για την έπαρση της ελληνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, με την οποία και ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 71η επέτειο από την απελευθέρωση της Αθήνας, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, δήλωσε:

“Όπως είχε πει ο Γιώργος Σεφέρης, “ήταν η πιο όμορφη, η πιο αλαφριά μέρα”. Ήταν μια μέρα γιορτής. Το ίδιο είναι και σήμερα. Θα πρέπει από δω και στο εξής, τη μέρα της Απελευθέρωσης της Αθήνας, να τη γιορτάζουμε ολοένα με μεγαλύτερη λαμπρότητα και συμμετοχή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί, εκείνο αυτό που γιορτάζουν είναι η λήξη του πολέμου. Επομένως, και του χρόνου όλοι πάλι μαζί”.

2ο. ο κος Λεβέντης πάλι, της Ένωσης Κεντρώων που ήταν επίσης παρών στην εκδήλωση, δήλωσε κι αυτός, επί τη ευκαιρία…, ότι πρόκειται για “πανηγύρια..που δεν ταιριάζουν σε χώρα που υποφέρει από την κρίση…”

έ, ΟΧΙ κε Καμίνη, εμείς εδώ στο Ελλάντα, θα συνεχίσουμε να εορτάζουμε….το ΟΧΙ, την υπέρτατη αυτή “Πράξη Αντίστασης” που υπέγραψε, από την “Πρώτη Στιγμή”, με το αίμα του, σύμπας ο ελληνικός λαός, σε κάθε γωνιά της τάλαινας αυτής “μικρής” χώρας…’!!! οι Μεγάλες Χώρες κι οι Ευρωπαϊκοί Λαοί μπορούν να γιορτάζουν ελεύθερα την λήξη του πολέμου…., αυτοί νίκησαν…κι έχουν σίγουρα τους δικούς τους λόγους…!!! ακόμη, έχετε υπόψη πως μια αντικατάσταση της 28ης Οκτωβρίου από την 12η Οκτωβρίου, θα σας επέβαλε ως “Μέγα Τελετάρχη”, βεβαίως βεβαίως, αλλά “Ελλάδα δεν είναι μόνον η Αθήνα”….., για να μην υπεισέλθω σε άλλες κι άλλες συνιστώσες, διαστάσεις, επεκτάσεις του θέματος!!! και του χρόνου λοιπόν, όλοι μαζί κι ο καθένας στον τόπο του, ας το κάνει το “Μνημόσυνο”, γιατί όλοι έχουμε κάτι και κάποιους να θυμηθούμε….σε κάθε εσχατιά της μικράς κι εντίμου Ελλάδας!!!

όσο για τον κον Λεβέντη…, ναι κε Πρόεδρε, τα πανηγύρια περίσσεψαν εφέτος και… νωρίς νωρίς, τόσο νωρίς που, όταν θα φθάσει η 28η του Οκτώβρη, θα έχουμε πια μπουκώσει, θα έχουμε μπουχτίσει από εκδηλώσεις και παρελάσεις!!! οπότε μήπως, στην φτωχευμένη και φτωχοποιημένη χώρα, μήπως λέμε… να μην την κάναμε εκείνη την εκδήλωση, σε κείνη την μακρυνή πόλη της Θεσσαλονίκης.. που επιμένει να τα βάζει στην σειρά τα γεγονότα, τους Βαλκανικούς, τον 1ο Μεγάλο, μαζί και τον 2ο Μεγάλο Πόλεμο….;;;;

 

η πολλή μνήμη βλάπτει, όπως και κάθε πολύ….!!!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων