Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Γιατί αναβάλλει το ιδρυτικό συνέδριό του ο ΣΥΡΙΖΑ;

Την αναβολή του ιδρυτικού του συνεδρίου για το ερχόμενο Φθινόπωρο σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μία αναβολή που συνδέεται άμεσα με τα μεγάλα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι γεγονός ότι οι αντιπαραθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις μετά την “βίαιη” -όπως την αντιμετωπίζουν-στροφή στην γραμμή του κόμματος που επεχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς προηγουμένως να έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις στα αρμόδια όργανα. Ο Λαφαζάνης και οι δικοί του που συγκροτούν το λεγόμενο Αριστερό Ρεύμα στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ανεβεί στα κεραμμίδια, ενώ εσχάτως έχουν αρχίσει να ακούγονται κι άλλες φωνές διαμαρτυρίας από στελέχη όπως ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος που εκφράζουν την αριστερά της αριστεράς στην Κουμουνδούρου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι την πρωτοβουλία Τσίπρα για συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόφγκανγ Σόιμπλε, ενώ υπέστησαν ιδεολογικό σοκ μαθαίνοντας ότι ο αρχηγός τους έχει ζητήσει ραντεβού με εκπρόσωπο του…επάρατου ΔΝΤ κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στις ΗΠΑ.

Όλα αυτά δείχνουν ότι ο Τσίπρας θα προσγειωθεί απότομα πίσω στην ελληνική πραγματικότητα όταν τελειώσει το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον και την Νέα Υόρκη. Οι σύντροφοί του πολλοί από τους οποίους εξακολουθούν να νοσταλγούν την δραχμή θα ζητήσουν σύγκληση των οργάνων και θα αξιώσουν επικαιροποίηση της γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του μνημονίου και της ακολουθούμενης πολιτικής.

Προς το παρόν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει το βάρος του στην επιτυχία της υπερατλαντικής του επίσκεψης. Σήμερα θα δώσει συνέντευξη στην Wall Street Journal και τις επόμενες ημέρες στο Blomberg. Η περίφημη διάλεξή του στο Ινστιτούτο Brookings θα πραγματοποιηθεί αύριο (Τετάρτη) το βράδυ. Στο μεταξύ θα πάρει μέρος σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας στο Center of Strategic and International Studies.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων