Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Γιατί διαφωνώ με το κλείσιμο της ΕΡΤ

Της Λείας Βιτάλη*

Διαφωνώ με το κλείσιμο της ΕΡΤ διότι:

1. Η ΕΡΤ κατηγορήθηκε ως διεφθαρμένη από άτομα τα οποία ανήκουν στη μερίδα εκείνη του πολιτικού κόσμου, που συνέβαλε στη διαφθορά υιοθετώντας τη μέθοδο των πελατειακών σχέσεων, αμάρτημα από το οποίο πάσχουν ως επί τω πλείστον τα κόμματα που μέχρι στιγμής κυβέρνησαν τη χώρα και στηρίχτηκαν στο σύστημα αυτό.

2. Το κλείσιμο της ΕΡΤ έγινε με μη δημοκρατικές διαδικασίες αφήνοντας 2556 οικογένειες από τη μια μέρα στην άλλη άνεργους αλλά και έχοντας κενά στην εκκαθάρισή της μέχρι στιγμής. Η διάδοχος κατάσταση (ΝΕΡΙΤ) δεν περιλαμβάνει τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΡΤ και δεν γνωρίζουμε πού και πώς θα διατεθούν.

3. Παραμένει η χώρα χωρίς δημόσια ραδιοτηλεόραση, πράγμα που δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη (στην οποία ανήκουμε) αλλά και σε ολόκληρο τον άλλο πολιτισμένο κόσμο, αλλά και μας αφήνει έκθετους στην κατευθυνόμενη ιδιωτική ειδησεογραφία αλλά και στην προπαγάνδα άλλων γειτονικών κρατών που θα αδράξουν την ευκαιρία να εκπέμπουν με δυναμικότερο τρόπο εκεί που άφησε το κενό του το σήμα της ΕΡΤ.

Όλοι επιθυμούμε τον εξορθολογισμό και την αναδιάρθρωση αλλά με δημοκρατικές διαδικασίες και γνώση και συμμετοχή στην έγκριση της διάδοχης κατάστασης.

Και αυτό δεν αφορά φυσικά μόνο στην ΕΡΤ.

* Η Λεία Βιτάλη είναι συγγραφέας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων