Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Γιατί είναι δυσαρεστημένος και ο Πιερρακάκης με τον (μέντορά του) Βενιζέλο

Μία απρόσμενη εμπλοκή εμφανίστηκε τις τελευταίες ώρες στη Χαριλάου Τρικούπη με τη θέση του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ κατά την προεκλογική περίοδο. Ως γνωστόν, ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Δημήτρης Καρύδης αποχώρησε από τη θέση, καθώς θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Πειραιά και όλα έδειχναν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα κατέληγε στη προφανέστατα ενδεδειγμένη λύση της Εύας Καϊλή. Μάλιστα η ευρωβουλευτής άρχισε ήδη να εμφανίζεται σε τηλεοπτικά πάνελ. Ωστόσο, παραδόξως πώς, άρχισαν να ασκούνται πιέσεις στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ώστε να μην επιλεγεί η έμπειρη δημοσιογράφος, αλλά να προτιμηθεί ο Κυριάκος Πιερρακάκης, εκ των ανερχόμενων, όπως λέγεται, στελεχών του Κινήματος, καίτοι άγνωστος στο ευρύ κοινό.

Μάλιστα ο κ. Πιερρακάκης φέρεται να δηλώνει κώλυμα για να είναι υποψήφιος με σταυρό σε κάποια εκλογική περιφέρεια –μάλλον λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων- και να προτιμά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να είναι και εκπρόσωπος τύπου. Ο κ. Βενιζέλος δείχνει να είναι σκεπτικός για την αξιοποίηση του κ. Πιερρακάκη, καθώς έχει εκφράσει από παλιά την εμπιστοσύνη του στο νεοεμφανιζόμενο στέλεχος και θα τον ήθελε σε μάχιμη θέση στην επικείμενη εκλογική μάχη. Αλλά αυτό απέχει πιθανόν από οποιαδήποτε λογική «ασανσέρ» στο εσωκομματικό «χρηματιστήριο», που θα σηματοδοτούσε η τοποθέτηση ενός άπειρου και χωρίς το ειδικό βάρος στελέχους σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας.

Σημειώνεται ότι στην εσωκομματική φιλολογία ο κ. Πιερρακάκης –ο οποίος συμμετείχε στην αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ κατά τις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι– εμφανίζεται ακόμη και ως… μελλοντικός δελφίνος!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων