Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Γιατί εξαφανίστηκε ο Βενιζέλος;

Πήγε στην Τουρκία, γύρισε, είδε τον Τσίπρα για τα εθνικά θέματα, δεν έκανε καμία δήλωση (ασυνήθιστη ενέργεια για τον Βενιζέλο) και τώρα που… βαρούν τα κανόνια από την τρόικα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι «εξαφανισμένος».

Η απουσία του δημιουργεί πολλαπλά ερωτήματα, αφού οι δηλώσεις του προ ολίγων εβδομάδων για «τεχνικού τύπου» παράταση του μνημονίου, μάλλον πέφτουν έξω και πάμε σε μεγαλύτερη παράταση.

Μόνη παρουσία του, ο Σύνοδος των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες πριν από λίγες ώρες, στο περιθώριο της οποίας είπε ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι «εξαιρετικά δύσκολη» και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν αφορά μόνο την «ολοκλήρωση τεχνικών διαδικασιών» αλλά και «τη διαμόρφωση του πολιτικού πλαισίου της νέας σελίδας».

Γιατί εξαφανίστηκε λοιπόν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ΥΠΕΞ και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Λέτε να συνειδητοποίησε ότι ένα κόμμα με δυναμική 4% δεν μπορεί να εκφράζει τον ελληνικό λαό και να κάνει εξ’ ονόματός του κρίσιμες διαπραγματεύσεις που θα καθορίσουν τις επόμενες γενεές; Δεν νομίζουμε…

Θυμάστε άλλωστε τι έγινε το 2011 όταν ο Παπανδρέου ζήτησε το δημοψήφισμα. Ο κ. Βενιζέλος εισήχθη σε νοσοκομείο, αλλά συνήλθε λίγες ώρες αργότερα και μπόρεσε να πετάξει μέχρι τις Κάννες, όπου ο ΓΑΠ τα «άκουσε» από τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί.

Ποιος μένει λοιπόν τώρα μόνος απέναντι στην τρόικα που τραβά την ..πρίζα της Ελλάδας; Ο αντιμνημονιακός Αντώνης που στη συνέχεια μετατράπηκε σε μνημονιακός…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων