Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Γιατί φέτος το καρναβάλι στο Ρίο ντε Τζανέιρο θα κρατήσει περισσότερο

Με αφορμή τη συμπλήρωση 450 χρόνων από την ίδρυσή της πόλης

To Ρίο ντε Τζανέιρο αποφάσισε να παρατείνει φέτος τις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του διάσημου καρναβαλιού του προκειμένου να εορτάσει με κάθε επισημότητα και φυσικά με πολλή μουσική τη συμπλήρωση 450 χρόνων από την ίδρυσή της πόλης, ανακοίνωσε την Τρίτη ο δήμαρχος Εδουάρδο Πάες.

«Το καρναβάλι, που διαρκεί ήδη τώρα από 3 έως 4 εβδομάδες θα παραταθεί έως την 1η Μαρτίου» εξήγησε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ο δήμαρχος περιγράφοντας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Το καρναβάλι του Ρίο θα διεξαχθεί επίσημα από την 13η έως την 17η Φεβρουαρίου, ενώ στο διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθεί και ο διαγωνισμός των μεγάλων σχολών της σάμπα που θα παρελάσουν στο σαμποδρόμιο. Ήδη ωστόσο οι εορτασμοί και τα πάρτι βρίσκονται στο απόγειό τους και στους δρόμους, κυρίως τα Σαββατοκύριακα όπου εκατοντάδες ομάδες καρναβαλιστών παρελαύνουν υπό τους ήχους των τυμπάνων και των σφυριχτρών.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 450ων γενεθλίων του Ρίο περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων έναν «πολιτιστικό μαραθώνιο» εκθέσεων, παρουσιάσεων έργων τέχνης, θεατρικών δρώμενων. Θα συνεχιστούν έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν τον Αύγουστο του 2016.

Στις εκδηλώσεις αναμένεται να συμμετάσχουν από 60.000 έως 70.000 άνθρωποι στους κήπους του Κουίντα ντα Μπόα Βίστα, της κατοικίας των Πορτογάλων αυτοκρατόρων του 19ου αιώνα.

Όπως σε κάθε επέτειο, θα υπάρξει και μία τούρτα, τεραστίων διαστάσεων, που θα απεικονίζει την περιοχή του Ρίο των 12 εκατομμυρίων κατοίκων.

«Προσκαλούμε όλους τους κατοίκους να φάνε ένα κομμάτι από την τούρτα μήκους 450 μέτρων. Θα επανέλθουμε την 2α Μαρτίου στη δίαιτά» που συνήθως κάνουμε μετά την Πρωτοχρονιά και το καρναβάλι, είπε χαριτολογώντας ο Εδουάρδο Πάες.

Πριν από 450 χρόνια, την 1η Μαρτίου του 1565, οι Πορτογάλοι αποικιοκράτες ίδρυσαν την πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο, 65 χρόνια αφότου «ανακάλυψαν», τον Ιανουάριο του 1502, τον εντυπωσιακό κόλπο, όπου δέσποζαν δασώδεις εκτάσεις και κατοικούνταν από φυλές Ινδιάνων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων