Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Γιατί η σορός του νεαρότερου θύματος του μοιραίου airbus αποτελεί στοιχείο-κλειδί

Ήταν το μικρότερο ηλικιακά θύμα της αεροπορικής τραγωδίας που προκάλεσε παγκόσμιο σοκ την περασμένη εβδομάδα και η ανακάλυψη της σορού του μπορεί να οδηγήσει σε πιο ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια της τραγωδίας.

Ο λόγος για την μόλις 10 μηνών Νταρίνα Γκρομόβα από την Αγία Πετρούπολη, που μαζί με τους γονείς και ακόμα 221 επιβάτες είχε επιβιβαστεί στη μοιραία πτήση που εξερράγη πάνω από το όρος Σινά το περασμένο Σάββατο.

Το άψυχο κορμάκι του μωρού ανακαλύφθηκε 33,7 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ρωσικού αεροσκάφους, κάτι που σημαίνει ότι ίσως το αεροπλάνο να ανατινάχθηκε πολύ νωρίτερα από όσο πίστευαν μέχρι σήμερα οι ειδικοί. Για αυτό ακριβώς το λόγο και για να μην χάσουν περαιτέρω στοιχεία που ίσως οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου, οι αρχές διεύρυναν το πεδίο ερευνών στα 25 μίλια. Όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, το γεγονός ότι η σορός του μικρού μωρού βρέθηκε πιο κοντά στο αεροδρόμιο, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το αεροπλάνο ανατινάχθηκε λίγο μετά την απογείωσή του.

Μέχρι στιγμής, πάντως έχουν ταυτοποιηθεί οι σοροί 58 επιβατών, 19 από τους οποίους θα κηδευτούν ή σήμερα ή αύριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εχθές κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που υποδεικνύουν ότι είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο η έκρηξη του αεροπλάνου να έγινε από το εσωτερικό του λόγω του σχήματος που έχουν οι τρύπες που δημιουργήθηκαν στην άτρακτο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων