Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Γιατί ο Κύπριος πρόεδρος υποφέρει σε κάθε Σύνοδο Κορυφής

Ίσως οι περισσότεροι να μην το γνωρίζουν, αλλά κάθε φορά που υπάρχει είτε τακτική είτε έκτακτη σύνοδος κορυφής, ο μόνος που ταλαιπωρείται περισσότερο είναι ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.

Και ξέρετε γιατί;

Η κυπριακή κυβέρνηση, όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, δεν διαθέτει κυβερνητικό αεροσκάφος και ο Κύπριος Πρόεδρος αναγκάζεται να ξυπνά στις 4.30 το πρωί, για να προλάβει την πτήση της Aegean στις 5.30 το πρωί ώστε να αναχωρήσει για την Αθήνα και από εδώ να αλλάξει αεροπλάνο για να μεταβεί στις Βρυξέλλες. Και αυτό συμβαίνει κάθε φορά που υπάρχει Σύνοδος Κορυφής, είτε τακτική είτε έκτακτη.

Κι αν οι σύνοδοι κορυφής γίνονται η μία μετά την άλλη, όπως αυτή που έγινε τη Δευτέρα και θα επαναληφθεί την Πέμπτη; Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν επιστρέφει στην πατρίδα του, αλλά παραμένει στις Βρυξέλλες για να μην πηγαινοέρχεται με τα αεροσκάφη της γραμμής.

Για παράδειγμα την Δευτέρα και την Τρίτη ο Πρόεδρος της Κύπρου έμεινε μόνος του στις Βρυξέλλες, ενώ την Τετάρτη αναμένεται να έρθουν από την Λευκωσία και να τον συναντήσουν ο υπουργός Οικονομικών Χ, Γεωργιάδης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ν. Χριστοδουλίδης. Α, να μην το ξεχάσω.

Τουλάχιστον, όπως μαθαίνω ο Πρόεδρος ταξιδεύει business class. Οι υπόλοιποι τουριστική.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img