Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Γιατί ο Τραμπ απέλυσε τον διευθυντή της προεκλογικής του εκστρατείας

Τον διευθυντή της προεκλογικής του εκστρατείας, Κόρεϊ Λεβαντόφσκι, απάλλαξε από τα καθήκοντά του ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από εβδομάδες φημολογίας σχετικά με διαφωνίες στο εσωτερικό του στρατοπέδου του μεγιστάνα για την στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί εναντίον της Χίλαρι Κλίντον.

Η ομάδα του κ. Τραμπ επιβεβαίωσε την αποχώρηση του Λεβαντόφσκι, χωρίς να δίνονται περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο κ. Τραμπ υπερασπιζόταν εδώ και καιρό τον συνεργάτη του, στον οποίο είχε πιστώσει τις πρώτες νίκες του στις προκριματικές εκλογές.

Όμως, ο επιχειρηματίας αψήφησε όλους τους κανόνες, καθώς πραγματοποίησε μια εκστρατεία διοργανώνοντας μαζικές συγκεντρώσεις και εκμεταλλευόμενος τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, παραμελώντας την άμεση επαφή με τους τοπικούς παράγοντες και περιορίζοντας τις διαφημιστικές δαπάνες.

Αυτός ο τρόπος της προεκλογικής εκστρατείας, με επίκεντρο το πρόσωπό του, περιόρισε όπως όλα δείχνουν την ικανότητα του Ντόναλντ Τραμπ να κινητοποιήσει το σύνολο του εκλογικού σώματος των ΗΠΑ κι όχι μόνο τα 31 εκατομμύρια των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων που συμμετείχαν στις προκριματικές.

«Αυτή η ομάδα που είχε αναλάβει την προεκλογική του εκστρατεία είχε βαθιά προβλήματα», δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής Λάρι Σαμπάτο στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Σύμφωνα με το New York Magazine, τα τρία ενήλικα παιδιά του κ. Τραμπ (ο Ντόναλντ Τζ., η Ιβάνκα και ο Έρικ) απαίτησαν από τον πατέρα τους να απολύσει τον κ. Λεβαντόφκσι, καθώς έκριναν ότι δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Ο νέος ισχυρός άνδρας του στρατοπέδου Τραμπ είναι ο Πολ Μάναφορτ, ένας βετεράνος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που εντάχθηκε στην ομάδα την 29η Μαρτίου με στόχο να προσδώσει έναν επαγγελματισμό στην εκστρατεία.

Στα τέλη του Μαΐου κι αφού κατάφερε να εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, ο κ. Τραπ μείωσε τη διαφορά στις δημοσκοπήσεις με την κ. Κλίντον. Έκτοτε ωστόσο η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος επικράτησε του αντιπάλου της Μπέρνι Σάντερς και κατάφερε να ανακάμψει.

Σήμερα προηγείται με 6 ποσοστιαίες μονάδες του μεγιστάνα, βάσει του μέσου όρου των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων