Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Γιατί οι άνδρες αγοράζουν τα φθηνότερα σοκολατάκια για του Αγίου Βαλεντίνου

Πολλοί είναι οι άνδρες που συνηθίζουν να παίρνουν ένα φθηνό δώρο (και κυρίως φθηνά σοκολατάκια) στη σύντροφό τους για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ωστόσο, αυτό δεν είναι τελικά κακό σημάδι, όπως αποδεικνύει σχετική μελέτη.

Ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι άντρες που νοιάζονται για την σύντροφό τους, δεν προσπαθούν να βρουν το ιδανικό δώρο για εκείνη, αλλά διαλέγουν κάτι που είναι πιο κοντά στα δικά τους γούστα.

Η ερώτηση, δηλαδή, «Τι θα αγόραζα εγώ αν ήμουν γυναίκα» έρχεται πρώτα στο μυαλό τους και όχι «Τι θα ήθελε η κοπέλα μου να της αγοράσω».

Συνηθισμένο φαινόμενο είναι τα σοκολατάκια. Σπανίως οι άντρες επιλέγουν μία ακριβή μάρκα από γλυκά, αλλά εκείνο που βλέπουν πρώτο στα ράφια των καταστημάτων.

«Η πρόθεση των αντρών είναι 100% φιλική. Δεν έχει να κάνει τις περισσότερες φορές με τα λεφτά ή την αδιαφορία του άλλου», επισημαίνει το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα «Yanping Tu», το Πανεπιστήμιο του Σικάγο «Alex Shaw», και το «Σικάγο Booth».

Όταν, λοιπόν, οι άντρες γνωρίζουν πως θα μοιραστούν σοκολατάκια με την αγαπημένη τους, προτιμούν να αγοράσουν κάτι που θα αρέσει και στους δύο και θα είναι σχετικά μεγάλο σε ποσότητα.

Ερευνητές διεξήγαγαν επτά πειράματα και εξέτασαν διάφορα είδη σχέσεων, συμπεριλαμβανομένων, τις ερωτικές και φιλικές ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα.

Συγκεκριμένα άντρες χωρίστηκαν σε ομάδες και κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα σε 2 κουτάκια με τρούφες. Το ένα ήταν με λιγότερες τρούφες, αλλά καλύτερη ποιότητα και το άλλο κουτί είχε τα αντίθετα χαρακτηριστικά.

Όταν οι συμμετέχοντες έμαθαν ότι θα δοκιμάσουν τις τρούφες με κάποιον που αισθάνονταν κοντά, σχεδόν τα δύο τρίτα επέλεξαν το πακέτο όπου είχε περισσότερες τρούφες.
Αλλά όταν οι συμμετέχοντες θα έδιναν το δώρο σε κάποιον που ένιωθαν λιγότερο κοντά, τότε αυτή τη φορά τα δύο τρίτα επέλεξε το ακριβό κουτί.

Η μελέτη έδειξε πως οι ερωτευμένοι άντρες επικεντρώνονται στα συνολικά οφέλη που μπορεί να έχει ένα δώρο τόσο γι’ αυτούς όσο και για τις γυναίκες.

Αν, λοιπόν, θεωρείται πως το ακριβό δώρο είναι σύμβολο αγάπης και έρωτα από τον σύντροφό σας, οι επιστήμονες έρχονται να διαψεύσουν την επικρατούσα άποψη, λέγοντας πως το δώρο που τους φαίνεται πιο οικείο και ωφέλιμο είναι και το πιο αληθινό.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων